Demisul revine în fruntea ANAF

Şeful Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Marin-Marius Florea, a fost demis de către premierul Mihai Tudose, în timp ce Bogdan Stan, fostul şef al Fiscului, demis marţi, a fost numit vicepreşedinte al ANAF.

Premierul a schimbat, astfel, şi vicepreşedinţii ANAF.

Marin-Marius Florea coordona Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din luna martie, fiind numit atunci de fostul premier Sorin Grindeanu, iar demiterea sa a fost semnată joi de Mihai Tudose, scrie Profit.ro.

La şefia Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală a fost numit Daniel Mihail Tudor, fost director executiv adjunct pe inspecţie fiscală la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti, responsabil pentru contribuabilii nerezidenţi. În luna martie, el a fost detaşat temporar ca secretar general adjunct al Ministerului pentru Mediul de Afaceri. În octombrie 2015, a fost pe lista de consilieri ai primarului interimar al Capitalei Ştefănel Dan Marin, cel care i-a succedat în funcţie lui Sorin Oprescu. Ca avere, pentru 2015 a declarat două case (de 195 şi 265 metri pătraţi) şi două terenuri la Mogoşoaia, dar şi credite bancare de 580.000 de lei şi 10.000 de euro. A avut venituri totale de 62.000 lei. Soţia sa lucrează la Curtea de Conturi, unde a avut venituri de două ori mai mari decât soţul, respectiv 131.000 lei. Pentru anul trecut a declarat venituri salariale de 78.407 lei, iar soţia, auditor la Curtea de Conturi, a avut 131.208 lei. Anul trecut, a luat în leasing şi o maşină VW Golf, fabricată în 2016.

La rândul său, Marin-Marius Florea a fost director pentru Activitate de Inspecţie Fiscală în cadrul Direcţiei Judeţene de Finanţe Giurgiu înainte să preia Antifrauda.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Stroe 349 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.