×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 11 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:34
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Democrație sufocată de comunism
Ioan Vieru
Ioan Vieru

Costurile defunctului comunism cresc de la an la an, exponențial. Alinierea la valorile și standardele europene este, în fapt, una la trecutul sumbru, criminal. Ceea ce a fost imposibil de obținut imediat după 1989, conform minimelor criterii constituționale și morale, își face loc acum prin lipsa de reacții și dezintegrarea statală în curs. Bugetul public a ajuns în teribila situație că aparține întreținerii mafiilor sistemului și acoliților acestuia. Întreaga structură securisto-comunistă, care a parazitat sacrificiile românilor zeci de ani, a revenit, aranjându-și legal o senectute de lux. De la aparatul cultural de propagandă la armatele de agitatori locali și județeni s-au creat conexiuni care vandalizează bugetul public. Pensii, indemnizații, recompense ș.a.m.d. în proporții care frizează numeric forța de muncă a Elveției sau Ungariei au adus în colaps securitatea cotizanților. Românii muncesc astăzi pentru a plăti beneficii absolut nemeritate unor foști beneficiari de lux ai comunismului. Ministerele României au devenit sucursala unor interese private, a conservării drepturilor care astăzi sunt inexistente - prin simplul fapt că nu pot fi viabile.

Întorcând ceasul istoriei, unii dintre arhitecții sistemului se află împotriva intereselor vitale ale societății. Asta pentru că somnul Curții Constituționale este unul similar agoniei. Aflați într-o continuă propagandă electorală, unii dintre politicieni au reușit să pună bugetul public la dispoziția recompenselor. Aflați în diverse poziții ca beneficiari ai banului public, evident în conflict de interese, aceste clone ale securismului și comunismului au reușit să distrugă structura democratică în același mod ca în perioada totalitară. Curtea Constituțională a devenit o sucursală a jocului politic și electoral. Acest trend dramatic trebuie întrerupt și denunțat drept o practică de subminare a democrației și drepturilor constituționale. Avem, în România, SRL-uri ilegale care trec drept fundații sau asociații fantomatice, sifonând banii publici cu binecuvântarea inconștientă a șefului statului, a unor miniștri corupți și șantajabili.

Mecanismul public funcționează cu acest combustibil și energie toxică. Românii plătesc din greu sume fabuloase unor foști activiști comuniști din varii domenii de activitate, lipsind, prin consecințe morale și practice, de orice șansă tinerii, mediul asociativ, investițiile. Trasă pe linie moartă, viața publică a ajuns scena absurdului și discriminărilor în chiar propriile-i drame.

Democrația a ajuns sufocată de sinecuriștii comunismului, de aceste pomeni publice făcute de sistem unora, în tentativa de-a forma o clasă prin care teroarea se poate instala, în timp record, fără mari dificultăți. Administratorii acestei afaceri au creat complicități care, în mod normal, ar trebui să ducă la prăbușirea clasei politice actuale.

Ioan VieruPublicat Marţi, 25 iulie 2017
2454
 | 44
 | 39
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
sistemul
+1
cand 2 se bat, securismul si sistemul castiga??
Publicat Miercuri, 26 iulie 2017
+Răspunde
NOSTAL GICU
+6
IIN 1988 SALARIUL cel mai MIC DIN ROMANIA a fost de 2500 lei in mana iar al directorului general pe intrep cu 5000 de salariati a fost de 6000 lei net. ACUMA un salariu mic e de 900 lei net iar salariul SEFULUI vreunei agentii cu 50 de salariati care taie frunza la caini e de 21.000 lei . in primul caz ceausist raportul e de 2 si ceva, in cazul capitalist raportul e de peste 23 de ori.
Publicat Miercuri, 26 iulie 2017
+Răspunde
Observator
+4
Un articol prost, domnule Vieru. Sunteti obsedat de comunism. Slavescu are perfecta dreptate. Intoxicati tineretul negand tot ce a fost bine facut atunci. Noi, astia mai batrani care am trait in acea epoca stim cum a fost. Din multe puncte de vedere, comunismul a fost un varf pe care Romania nu-l va mai atinge niciodata. Asta-i tara, astia-s oamenii ei .....
Publicat Miercuri, 26 iulie 2017
+Răspunde
Hadrian @ Observator
+3
"Noi, astia mai batrani care am trait in acea epoca stim cum a fost." Adica voi comunistii batrani, cei care impreuna cu sovieticii au alungat capitalismul din Romania in 1948, au confiscat locuintele ( in care s-au asezat ei si pe care le-au cumparat dupa `90 la pret de nimic) si intreprinderile capitalistilor straini si autohtoni, au talharit Tara si au stapanit-o cu sclavi. E normal sa cunoasteti din prima ce a fost cu Ilici (pe care l-ati ovationat ca si pe Ceausescu) si ce se intampla si acum cand conduc odraslele comunistilor cu noul... marxism !
Publicat Joi, 27 iulie 2017
+Răspunde
Slavescu
+9
Dle.Vieru, esti obsedat de comunism. Toate relele pe care le pui in carca fostilor comunisti sunt identice cu cele al guvernarilor din perioada pana la impunerea regimului comunist poporului roman, in august 1944. Citeste si dumneata articolele lui M. Eminescu si mai ales cel intitulat ,,Netrebnicii care ne conduc" scris in anul 1870, sau articolul lui Mircea Eliade ,, Pilotii orbi"scris in anul 1935, sau scrisoarea Maresalului Antonescu catr I.C.Bratianu . Vei constata ca asa a fost mereu in aceasta nefericita tara. Daca tot te referi mereu la comunism de ce nu faci o analiza a dezvoltarii economiei, a invatamantului, a organizarii sistemului sanitar, a asigurarii de locuinte pentru cetatenii tari, a asigurarii locurilor de munca. De asemenea, incearca si analizeaza cum era organizat sistemul financiar si bancar, care era rata acumularii di venitul national pentru dezvoltarea economiei. Desigur si regimul comunist, repet impus Romaniei, a avut relele lui dar in aceea perioada se fura f.putin. Si era o lege care prevedea pedeapsa capitala pentru cei care furau. Dle. Viera, hotia, jaful si distrugerea economiei Romaniei, aruncarea peste granita a peste 4 milioane de romani, dezordinea care domneste in tara nu se datoresc comunismului ci mentalitatii noastre de popor hibrid corcit asaa cum ne-a definit Tudor Arghezi.
Publicat Miercuri, 26 iulie 2017
+Răspunde
Hadrian @ Slavescu
+3
"...asa a fost mereu in aceasta nefericita tara". Nu, nu a fost asa, nu au plecat cu milioanele romani la munca in strainatate ca dupa `90 si nici nu se impuscau oamenii la frontiera pt. ca nu erau lasati sa plece ca in comunism. Faceti aprecieri defazate in loc sa incepeti prin a va recunoaste propriul rol in comunism, nici acum dupa 28 ani nu aveti curajul sa spuneti ca ati fost membri in pcr, ce functie in partid si in nomenclatura- mare, mijlocie, mica- si beneficiile pe care le-ati avut - cantina, masina de serviciu, locuinta moaca, case de vacanta, prioritati la aprobari, produse textile si imbracaminte direct de la producatori ca in magazinele comune batea vantul, nu erati trecuti pe lista la disponibilizari, chirie minima, tain, locuri de munca pe spranceana, dreptul de a putea cumpara mai mult de doua paini... Tot voi,fostilor, vorbiti si criticati care in decembrie `90 ati revenit la kremlin si acum prin odrasle ne predati noul marxism... cultural !
Publicat Joi, 27 iulie 2017
+Răspunde
Amy
+2
Pentru Ileana Rollason _ intotdeauna este o placere sa va citesc. Vieru inca confunda comunismul cu socialaismul. Ce tristete!
Publicat Miercuri, 26 iulie 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
+5
Distragi atentia, Vieru. "Comunimul" n-are a face. Plus ca n-a existat în nici o tara de pe lume. Te referi la socialism. Pe care-l drapezi în "comunism". Si nu pune pe seama unei orânduiri sociale (care a reconstruit România, în ruine si-n faliment la finele WWII) simptomele Al Capone - Edgar J. Hoover ale unei societati. Analfabetismul, distrugerile, nepasarea, actele criminale, îi sunt specifice mafiei. Baroniile locale ori nationale = mafia. Edgar J. Hoover, americanul, desi pretindea la a fi omul "legii si ordinii", în realitate, încarna lipsa de scrupule a mafiei. Mahalagiu si caid. Traficant. Si Basescu, Nastase Adrian, "miliardarul" Catarama, Oprescu Sorin, fostul primar al Capitalei, Isarescu Mugur si restul clicilor, în loc sa fie la-nchisoare pe viata, sunt liberi, bine, mersi. Si tara n-are decât vreo suta de miliarde de dolari de datorii. Plus patrimoniul (resursele naturale, monumentele arhitectonice), înstrainate degradându-se. Cultura, scoala, sistemul de sanatate din tara sunt în faliment. Absenta institutiilor + politica tzapului ispasitor = nazism. Si nazismul, tot la mahala s-a nascut, si el. Si servilismul "institutional" : "Hans Klem a spus, SUA ne-au laudat, SUA ne-au indicat", etc. Pâna prin anii '70, era vorba de URSS. Disparuta, înlocuita, acuma, de SUA. În timp ce voi, "ziaristi", produceti intoxicare "ideologica". Faceti spalare mentala agitând himere. Vezi si asa zisul "institut" sorosist de "cercetare a crimelor comunismului" (citeste "vânatoare de vrajitoare"), GDS (Liicheanu, proprietarul unei vile superbe-n Cotroceni, în timp ce Calea Victoriei s-a distrus. Nici urma de istorie, de gloria "Micului Paris", a unor modele optimiste, constructive, sa nu ramâna). Daca asa a spus (pardon, "indicat"), Mr. Klem, jubilând de totalitarismul din tara în care-i ambasador. Ori, cu asa ceva, nu scoti România din falimentul actual (identic celui de la finele WWII), dimpotriva.
Publicat Miercuri, 26 iulie 2017
+Răspunde
Hadrian @ Ileana Rollason
+3
Ca orice komunista nemarxista omiteti rolul capitalistilor autohtoni in dezvoltarea Romaniei si vedeti doar prin prisma internationalelor in lupta de clasa de acum un secol !
Publicat Joi, 27 iulie 2017
+Răspunde
zen
+7
@ Krixus...ai enumerat tot ce era de spus,,ce baliverne serveste VIERU,,, e dus cu pluta sau e platit?? situatia in care ne gasim nu are legatura cu comunismu ceausist are de a face cu imperialismu globalist care a distrus bunastarea a zeci de milioane de oameni
Publicat Miercuri, 26 iulie 2017
+Răspunde
zaltukin
+10
guttenberg a murit sarac,falit;van gogh a murit sarac,falit;mozart a murit sarac,falit(nici nu se stie unde`i este mormantul);eminescu a murit sarac,falit...si lista GENIILOR umanitatii,din pacate,poate continua... ce mari ispravi au facut niste semeni de`ai nostri ca sa primeasca pe de`a moaca mii de euro pe luna;intr`o tara lesinata,paupera?!?!
Publicat Miercuri, 26 iulie 2017
+Răspunde
TARNOSITU
+7
Ne place sa blamam comunistii,desi primul comunist a fost cristos ,care era blamat de comunisti.ma refer la comunistii lui ceasca care eram 4 milioane si am lasat ceva in urma noastra.sa-i facem de indata statuie lui ceasca
Publicat Miercuri, 26 iulie 2017
+Răspunde
Hadrian @ TARNOSITU
+3
Fumati lozincile "lui ceasca" si acum, e clar ca ati dus-o bine mersi inainte de `89. Mai stiti cand a prabusit ceasca invatamantul, prin treptele de liceu ?
Publicat Joi, 27 iulie 2017
+Răspunde
CAP LIMPEDE
+14
N-ARE a face COMUNIZMU' cu prefectura. In comunism barosanul manca 2 pui eu om de rand mancam 1,iar ceausescu seful suprem manca o jumate de copan ca tinea regim dar mai mult ca sa trimita la export. In capitalizm eu mananc o spinare de pui, iar altu mai prost ca noaptea, are avion, elicopter, vas, si colectie de mercedesuri, toate din banii nostri. IN TOATE ORANDUIRILE AU FOST CLASE CONDUCATORE,nimic nou sub soare.
Publicat Miercuri, 26 iulie 2017
+Răspunde
Hadrian @ CAP LIMPEDE
+3
Ce le mai "stiti", voi, fostii komunisti, parintii odraslelor care ne conduc azi si in guverne si la corporeits !
Publicat Joi, 27 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 53 minute
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 54 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 28 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017