Democrație sufocată de comunism

Costurile defunctului comunism cresc de la an la an, exponențial. Alinierea la valorile și standardele europene este, în fapt, una la trecutul sumbru, criminal. Ceea ce a fost imposibil de obținut imediat după 1989, conform minimelor criterii constituționale și morale, își face loc acum prin lipsa de reacții și dezintegrarea statală în curs. Bugetul public a ajuns în teribila situație că aparține întreținerii mafiilor sistemului și acoliților acestuia. Întreaga structură securisto-comunistă, care a parazitat sacrificiile românilor zeci de ani, a revenit, aranjându-și legal o senectute de lux. De la aparatul cultural de propagandă la armatele de agitatori locali și județeni s-au creat conexiuni care vandalizează bugetul public. Pensii, indemnizații, recompense ș.a.m.d. în proporții care frizează numeric forța de muncă a Elveției sau Ungariei au adus în colaps securitatea cotizanților. Românii muncesc astăzi pentru a plăti beneficii absolut nemeritate unor foști beneficiari de lux ai comunismului. Ministerele României au devenit sucursala unor interese private, a conservării drepturilor care astăzi sunt inexistente – prin simplul fapt că nu pot fi viabile.

Întorcând ceasul istoriei, unii dintre arhitecții sistemului se află împotriva intereselor vitale ale societății. Asta pentru că somnul Curții Constituționale este unul similar agoniei. Aflați într-o continuă propagandă electorală, unii dintre politicieni au reușit să pună bugetul public la dispoziția recompenselor. Aflați în diverse poziții ca beneficiari ai banului public, evident în conflict de interese, aceste clone ale securismului și comunismului au reușit să distrugă structura democratică în același mod ca în perioada totalitară. Curtea Constituțională a devenit o sucursală a jocului politic și electoral. Acest trend dramatic trebuie întrerupt și denunțat drept o practică de subminare a democrației și drepturilor constituționale. Avem, în România, SRL-uri ilegale care trec drept fundații sau asociații fantomatice, sifonând banii publici cu binecuvântarea inconștientă a șefului statului, a unor miniștri corupți și șantajabili.

Mecanismul public funcționează cu acest combustibil și energie toxică. Românii plătesc din greu sume fabuloase unor foști activiști comuniști din varii domenii de activitate, lipsind, prin consecințe morale și practice, de orice șansă tinerii, mediul asociativ, investițiile. Trasă pe linie moartă, viața publică a ajuns scena absurdului și discriminărilor în chiar propriile-i drame.

Democrația a ajuns sufocată de sinecuriștii comunismului, de aceste pomeni publice făcute de sistem unora, în tentativa de-a forma o clasă prin care teroarea se poate instala, în timp record, fără mari dificultăți. Administratorii acestei afaceri au creat complicități care, în mod normal, ar trebui să ducă la prăbușirea clasei politice actuale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Vieru 1332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.