Denise Rifai crede că Marinela Mititelu a inventat sloganul „Cu mîinile curate”

Pe Net, deliciul internauţilor este un fragment din emisiunea electorală de la Realitatea TV, realizată de Denise Rifai, avînd-o ca invitată pe fosta sa colegă Laura Chiriac, devenită acum candidat ALDE în Sectorul 1. Minute în şir, Denise Rifai a acuzat-o pe Laura Chiriac că a furat sloganul „Cu mîinile curate” de la colega sa Marinela Mititelu!

Evident, acuzaţia este ridicolă, căci exact acesta, „Cu mîinile curate”, este titlul unui film celebru al lui Sergiu Nicolaescu, dar şi al unei celebre campanii anticorupţie din Italia! În afara Denisei Rifai, nu cred că mai este cineva care să creadă că Marinela Mititelu este „proprietara” sloganului „Cu mîinile curate”!

Întregul dialog dintre cele două foste colege poate fi văzut pe adresa http://www.paginadepolitica.ro/video-dialogul-contondent-dintre-laura-chiriac-alde-si-denise-rifai-realitatea-tv-comentat-intens-pe-internet/. Vă prezentăm mai jos începutul acestui dialog al surdelor:

Denise Rifai: Intraţi în campanie cu un slogan plagiat! Colega noastră, Marinela Mititelu este cea care a venit cu acest slogan „Cu mîinile curate” şi a făcut o campanie foarte frumoasă…

Laura Chriac: Să vă spun ceva. Nu mă voi apăra şi vă voi critica…

D.R: Vă rog să mă lăsaţi să-mi termin ideea, să vorbim pe rînd.

L.C.: Da, vă ascult, vă ascult.

D.R.: Am vorbit astăzi cu ea şi i-am dat un telefon şi am întrebat-o: „Mary, chiar niciodată Laura Chiriac, fosta noastră colegă, acum candidat din partea ALDE la Primăria Sectorului 1, nu ţi-a cerut niciodată dreptul de aţi folosi sloganul?”

L.C.: Cum se numeşte emisiunea Marinelei Mititelu?

D.R.: Este campania Marinelei Mititelu: „Cu mîinile curate”.

L.C.: Acum, mă lăsaţi să intervin? Cu acordul dvs.?

D.R.: Vă rog.

L.C.: „Cu mîinile curate” este o parte din sloganul meu. Sloganul meu nu este „Cu mîinile curate”. Care este sloganul meu?

D.R.: Ia, spuneti-mi-l dvs!

L.C.: Sloganul meu este…

D.R.: Nu-l ştiţi!

L.C.: „Se poate / Cu mîinile curate”. Ca un fel de poezie: „Se poate / Cu mîinile curate”, are o rimă. „Cu mîinile curate” e celebrul film al lui Sergiu Nicolaescu, din care, probabil, s-a inspirat şi Marinela Mititelu. Există şi o operaţiune în Italia, care i-a băgat în spaimă pe mulţi, care se numeşte „Mani pulite”, „Cu mîinile curate”, operaţiune de justiţie. Vedeţi, eu n-am nimic nici cu Lăscărică, n-am nimic nici cu comisarii din filmele lui Sergiu Nicolaescu, n-am nimic nici cu procurorii italieni.”

De aici înainte, dialogul a continuat la fel de comic cu întrebări ridicole despre pantofi, genţi şi alte acareturi. Nu este însă deloc clar dacă acum Denise Rifai a înţeles că nu Marinela Mititelu a inventat sloganul „Cu mîinile curate”, dar asta este o chestiune de cultură generală şi o priveşte.

Ceea ce ne interesează pe toţi este nivelul acesta extrem de jos al dezbaterii electorale pe un post TV cu acoperire naţională. Cu o lege electorală care face imposibilă o campanie electorală adevărată, prin restricţiile criminale pe care le conţine, o asemenea dezbatere electorală nu face altceva decît să întunece şi mai mult posibilitatea ca rezultatele de la aceste alegeri să fie cît de cît oglinda dorinţei alegătorilor.

Cine se uită în legea electorală va observa că este interzis ca şi la sediul partidului să fie afişate portretele candidaţilor altfel decît într-un format invizibil, că nu mai există banere care să promoveze imaginea candidaţilor, că este interzis ca susţinătorii să facă popularizarea candidatului prin folosirea unor tricouri inscripţionate cu numele lui etc!

Vedem cu toţii cum în SUA campania electorală este o sărbătoare continuă, la care participă toţi americanii. La noi, partidele parcă ar fi nişte secte ilegale care vor, totuşi, să-şi promoveze credinţa sub atenta observare din partea poliţiei sau a procurorilor! Am văzut cu ochii mei cum o patrulă a poliţiei a măsurat cu o ruletă un afiş electoral să vadă dacă are dimenisunea de 40×30 cm şi a aplicat partidului respectiv o amendă atît de mare, încît i-a lăsat pe candidaţi fără puţinii bani pe care legea îi permite pentru campanie!

În astfel de condiţii, emisiuni electorale de genul celei realizate de Denise Rifai nu fac altceva decît să-i îndepărteze pe oameni de la sensul unei campanii electorale adevărate, iar ei să reţină din ele doar can-can-ul sau momentele hazlii, ca la oricare altă emisiune de divertisment! Efectul nu este altul decît un nou atac la adresa democraţiei!

De mirare ca reporterița promovata cam devreme camodreatoare nu s-a mai laudat ca ea a terminat ASE-ul sau ca este proprietara faimoasei bile de pe acoperișul faimoasei Academii din Bucuresti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.