Depardieu, gata să-și dea viața pentru Rusia

Actorul Gerard Depardieu declară că este gata să ”moară” pentru Federația Rusă, țară al cărei cetățean a devenit în 2013, pentru a evita plata taxelor mai mari în Franța natală.

”Sunt gata să-mi dau viata pentru Rusia pentru că oamenii de aici sunt puternici. În niciun caz nu vreau să mor ca un prost în Franța modernă”, îl citează pe Depardieu site-ul de știri Voici, cu referire la un interviu acordat de actor pentru Vanity Fair, care va fi publicat în luna iunie.

Depardieu, în vârstă de 66 de ani, a devenit cetățean rus în 2013, după ce președintele Vladimir Putin a semnat decretul prin care primea noul pașaport. Actorul a început să joace într-un serial de televiziune din Rusia și să colaboreze cu producătorul de ceasuri de lux Cvstos pentru o nouă gamă numită ”Mândru să fiu rus”.

”Nu cred în mine însumi, pentru că nu cred în valorile în spiritul cărora am fost crescut. Nu mă simt francez, a spus Depardieu pentru Vanity Fair. ”Uneori când stau în pat noaptea ma gândesc că aș vrea să adorm pentru totdeauna. Am trăit de toate, am experimentat totul. Nu sunt mulți cei care pot spune că pot muri chiar acum”, a mai spus Depardieu.

Depardieu a făcut cerere pentru obținerea cetățeniei ruse după ce noul guvern socialist de la Paris a majorat taxele pentru cei cu venituri foarte mari la 75%. Actorul și-a stabilit domiciliul în republica Mordovia din Federația Rusa. Depardieu locuiește în capitala Saransk, pe strada Democrației, chiar la numărul 1.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.