Depardieu: „Pot să dau pe gât 14 sticle pe zi”

Actorul francez Gerard Depardieu, celebru atât pentru cariera profesională, cât și pentru excesele de diverse tipuri, a declarat că poate bea chiar și 14 sticle de alcool pe zi, transmite EFE, citând dintr-un interviu publicat luni în revista „So Film”, transmite Agerpres.

„Încep acasă, cu șampanie sau vin roșu, înainte de ora 10.00. Apoi, mai beau șampanie, pastis, o jumătate de sticlă, poate. Vine după aceea masa, însoțită de două sticle de vin. Seara, șampanie, bere și, din nou, pastis, în jurul orei 17.00, ca să termin sticla. Mai târziu, vodcă și/sau whisky”, a spus artistul în vârstă de 65 de ani.

El recunoaște că, după ce a început să bea, nu își mai poate modera consumul de alcool. „Dacă încep să beau, nu beau ca o persoană normală. Pot să dau pe gât 12,13, 14 sticle pe zi”, a afirmat actorul cunoscut pentru roluri în întreaga lume precum Obelix, Cyrano de Bergerac și, mai recent, Dominique Strauss-Kahn.

„Când mă plictisesc, beau”, explică el, asigurând că niciodată nu se îmbată de tot, ci termină ziua doar „puțin pilit”. Metoda folosită în acest scop este clară: „o siestă de zece minute și gata, puțin vin rose și te simți ca o roză”.

Gerard Depardieu este conștient de faptul că aceste obiceiuri îi pun sănătatea în pericol și povestește că a avut nevoie de o operație de „bypass” din cauza colesterolului crescut și „a altor lucruri”.

„Trebuie să fiu prudent. În orice caz, nu am să mor chiar acum. Încă mai am energie”, a mai spus actorul, proprietar al mai multor podgorii și restaurante, care și-a anunțat, cu puțin timp în urmă, intenția de a produce „vodcă bio”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.