Deputat: Alocația diferențiată pentru copii, „o prostie”

Ideea ca alocaţiile de stat pentru copii să fie acordate diferenţiat, în funcţie de veniturile părinţilor, este o prostie, a declarat la RFI viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu. Acesta se arată surprins că ministrul Muncii „nu cunoaşte Constituţia”.
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat joi că va transmite o adresă prin care solicită Curţii Constituţionale lămuriri, pentru a afla dacă alocaţia de stat pentru copii este un drept universal egal sau aceasta poate fi acordată diferenţiat, în funcţie de veniturile unei familii.

Eugen Nicolăescu critică demersul. „Doamna ministru Rovana Plumb vrea să solicite consultanţă Curţii Constituţionale. Sunt foarte surprins că un om cu atâta experienţă politică nu cunoaşte Constituţia şi reglementările legale. Curtea Constituţională nu este organ care face consultanţă pentru cine se năzare”, a spus acesta.

„Toată lumea ştie că în Constituţie sunt prevăzute drepturi şi libertăţi cetăţeneşti fundamentale. Una dintre ele este aceea privind sprijinirea copilului. Dacă dreptul este universal şi este egal pentru toţi cetăţenii, atunci cred eu că şi alocaţia de stat pentru copii trebuie să aibă această amprentă prevăzută de Constituţie”, a afirmat Nicolăescu.

„Atunci când s-a pus problema revizuirii Constituţiei şi mai ales în ultimele luni, noi le-am solicitat celor de la PSD să reluăm discuţiile de la principii fundamentale şi evident de la drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, cum sunt ele în Constituţie, dacă au sau n-au toate prevederile necesare ca ele să fie uşor aplicabile. Această poziţie a PSD-ului de acum ne dovedeşte că noi am avut dreptate, că poziţia noastră a fost corectă. Când cineva vine şi interpretează în acest fel ciudat prevederile constituţionale, mi se pare că nu se urmăreşte decât un scop strict, strict, strict electoral, pentru un anume electorat, pentru că PSD-ul cred că are în acest moment probleme de imagine în rândul electoratului şi vrea să şi-l recâştige”, a mai declarat acesta

Eugen Nicolăescu crede că „o alocaţie pentru copii trebuie să fie o alocaţie prevăzută de Constituţie, adică egală, universală, pentru toţi copiii din această ţară, care au dreptul să fie sprijiniţi de stat, indiferent cine sunt părinţii lor, ce venituri au părinţii lor şi aşa mai departe (…). Cred că este o prostie, ca să nu mă exprim mai dur”.

Întrebat cum va reacţiona PNL la nivel parlamentar, acesta a spus: „Atunci când se va pune această problemă, dar eu nu cred că se mai poate pune în clipa de faţă, pentru că legea (privind dublarea alocaţiilor-n.r.) este aprobată, este la promulgare din câte ştiu, preşedintele a comunicat că pe 1 iunie o va promulga (…), dacă se va pune vreodată problema să vină PSD-ul cu alt act normativ ca să facă modificări, atunci evident, vom ataca la Curtea Constituţională, pentru că e clar neconstituţională o asemenea propunere”, declară Eugen Nicolăescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.