Deputat francez: Vom lăsa imigranții să plece spre Anglia

Deputat al partidului de dreapta Republicanii, care este și candidat la președinția regiunii Nord-Pas-de-Calais-Picardie, unde se află portul Calais, îl acuză pe David Cameron că nu a „înțeles amploarea și gravitatea problemei” imigranților, potrivit Agerpres.

„Ultimele măsuri pe care le-a anunțat sunt decalate și derizorii.Dacă el continuă să nu propună nimic altceva, să lăsăm să plece imigranții și fie ca dl.Cameron să-și gestioneze politica în felul său, dar pe insula lui”, a estimat el.

Fostul ministru al muncii francez, Xavier Betrand, l-a amenințat pe premierul britanic David Cameron – într-un interviu acordat Journal de dimanche – că Franța ar putea „lăsa imigranții să plece” spre Anglia, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Politica autorităților britanice a fost criticată, de asemenea, duminică și de primarul orașului port Calais, Natacha Bouchart, și ea membră a partidului Republicanii. „Calais este un oraș în Franța, nu în Marea Britanie și avem cu adevărat impresia că este dat”, a spus ea, adăugând „britanicii fac ce vor, cum vor, își pun legea lor la frontiera noastră și aceasta a devenit inacceptabil”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.