Deputat PNL: Tema loviturii de stat din 2012, punctaj pentru jurnaliştii-agenţi acoperiţi?

Deputatul PNL Radu Zlati a formulat cinci întrebări, ca urmare a „recentei confesiuni publice a celui care a fost jurnalistul Robert Turcescu”. Întrebările le-au fost transmise, prin intermediul unui comunicat de presă, deopotrivă lui Robert Turcescu şi Ministerului Apărării Naţionale, respectiv serviciului specializat de informații al MApN.

Întrebările deputatului Radu Zlati

  1. Era Robert Turcescu în toamna anului 2009 ofițer acoperit de informații?
  2. Dacă era ofițer acoperit de informații, ce rol a jucat această calitate în felul în care Robert Turcescu a moderat întâlnirea finală a candidaților principali pentru funcția de Președinte al României?
  3. A cunoscut ofițerul de legătură al agentului Turcescu amănunte despre respectiva înfruntare electorală, a fost informat cu privire la întrebările pe care agentul Turcescu urma să le adreseze participanților?
  4. Cât anume din poziția ofițerului acoperit Turcescu în ce privește evenimentele din vara lui 2012 a fost din inițiativa acestuia și cât anume era doar îndeplinirea unui ordin venit pe cale ierarhică?
  5. Cu alte cuvinte, tema loviturii de stat din 2012 este o temă a propagandei băsiste preluată în mod voluntar de către jurnalistul-agent acoperit Turcescu, sau era, în ce îl privește pe jurnalistul Turcescu, doar o parte din punctajul oferit de către un serviciu de informații al statului român?

Potrivit deputatului PNL, Robert Turcescu trebuie să spună mai multe opiniei publice. „Independența presei trebuie salvată cu orice preț, chiar și cu acela al izolării din mijlocul acesteia a elementelor care, prin partizanat de orice fel, îndeplinesc ordine ale unor cercuri de interese mai mult sau mai puțin oculte, în spatele și mimând tocmai respectiva independență. Este desigur sarcina presei, a jurnaliștilor adevărați, să facă această curățenie în propria ogradă”, mai spune deputatul Radu Zlati.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Liviu Stan 239 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.