Deputat PSD despre traseiști: Nu-și pierd mandatul

Aleşii locali care au beneficiat de OUG 55 şi au migrat la alte partide nu-şi vor pierde mandatul, chiar dacă Ordonanţa a fost declarată neconstituţională, a declarat la RFI deputatul PSD, Florin Iordache. Acesta a apreciat că aleşii locali nu-şi pierd mandatul, indiferent cum va acţiona Parlamentul mai departe.

Iordache declară însă că Parlamentul va ţine cont de decizia Curţii Constituţionale. „Aşteptăm şi noi în acest moment motivarea Curţii Constituţionale publicată în Monitorul Oficial şi apoi Parlamentul va interveni. Fără îndoială, ţinem cont de această hotărâre a Curţii Constituţionale şi fie venim cu o lege de respingere a Ordonanţei 55, fie venim cu o lege de modificare şi o punem în concordanţă cu hotărârea Curţii”, a declarat deputatul PSD pentru sursa citată.

„Din punctul meu de vedere, nu se poate pune problema pierderii mandatelor acestor oameni, pentru că aceşti oameni în perioada de 45 de zile, potrivit legii în vigoare în acel moment, acea Ordonanţă, au putut să-şi părăsească partidul (…). Din punct de vedere legal, aceşti oameni au părăsit partidul sau au devenit independenţi sau s-au înscris în alte partide legal în acel moment. Deci chiar dacă venim cu o lege de respingere sau cu o lege de modificare a Ordonanţei, fără îndoială mandatele sunt în vigoare, pentru că repet, acei oameni şi-au părăsit partidul legal în acel moment”, a susţinut acesta.

Deputatul PNL, Teodor Nicolescu, a propus ca în legea de respingere a OUG 55 să se prevadă încetarea mandatelor aleşilor locali care au migrat. Întrebat dacă e posibil, Florin Iordache a răspuns: „E un punct de vedere al PNL-ului, pentru că ei asta au cerut şi asta au argumentat tot timpul. Fără îndoială, nu, repet, pentru că niciodată nu poate retroactiva. Putem dispune prin lege, prin modificările legislative de aici încolo ce se întâmplă, dar acei oameni când şi-au părăsit partidul, au procedat potrivit legii în vigoare şi nu puteau să ştie că legea în vigoare e neconstituţională”

CCR a decis, miercuri, că legea de aprobare a ordonanței care a permis traseismul aleșilor locali timp de 45 de zile este neconstituţională, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.