Deputat PSD: Să dăm foc în toată ţara, pentru că avem un singur scop, Victor Ponta preşedinte

Înjurăturile lui Mazăre la Constanţa au fost „parfum”, pe lângă ce s-a spus la Târgovişte în vinerea roşie. Instigare clară la violenţă, dar poliţia şi procurorii din Dâmboviţa nu şi-au intrat în rol. După 3 zile Victor Ponta nu a avut nicio reacţie privind derapajele oamenilor lui. Ce avere are Nero secolului XXI.

Să dăm foc în toată ţara

A ieşit la iveală o altă grozăvenie din „vinerea roşie”. La conferinţa judeţeană a PSD Dâmboviţa, deputatul Zisu Stanciu a ţinut un discurs uluitor, periculos şi cu clare conotaţii penale. În primul rând, Zisu Stanciu a ţinut să arate ce valoare are: „Aveţi grijă. Eu vin rar pe la toţi prin judeţ. Dar ştiţi foarte bine că atunci când vin, scol şi morţii din mormânt”. După care s-a dezlănţuit: E dorinţa noastră să-l punem pe Victor Ponta acolo unde merită. Doar cu dumneavoastră putem să încheiem o dată pentru totdeauna regimul Băsescu. Acum 2 ani l-am pus pe Adrian Ţuţuianu în locul care i se cuvine. În noiembrie îl punem pe Victor Ponta în locul care i se cuvine. Am vorbit despre calibru, în seara asta vă spun despre Nero, care a dat foc Romei. Eu vă invit ca, în noiembrie, să dăm foc ultimei rămăşiţe a regimului Băsescu. Să dăm foc în Dâmboviţa, să dăm foc în Alba, în Timişoara, în Arad, la Dărmăneşti, la Caragiale. Să dăm foc în toată ţara, pentru că avem un singur scop: Victor Ponta preşedinte”, a spus Stanciu (conform unei relatări din Jurnalul de Dâmboviţa)

Salvarea şi duba nu au venit…

După un astfel de discurs, în mod normal ar fi trebuit să se întâmple două lucruri: să vină salvarea şi să-l ducă pe Zisu Stanciu la un control psihiatric, după care să vină duba poliţiei şi să-l ducă la secţie, iar procurorii să-l pună sub acuzaţie de instigare la violenţă. Nu de alta, dar Zisu Stanciu a intrat clar sub incidenţa art. 368 Cod Penal:

Instigarea publică

(1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârşească infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcţionar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

Mai trebuie să adăugăm, că, fiind vorba de o adunare politică referitoare la alegeri, se poate spune că Zisu Stanciu a încălcat şi legislaţia electorală.

şi nici premierul Ponta nu a avut vreo reacţie

Ca şi în cazul „Mazăre” unde deşi DNA şi CSM au luat deja poziţie, dar premierul Ponta s-a complăcut într-o tăcere suspectă şi complice, şi în cazul lui Zisu Stanciu, Victor Ponta, şeful lui pe linie de partid nu a reacţionat. Deşi au trecut deja 3 zile. Se poate interpreta astfel că premierul şi totodată preşedintele PSD, Victor Ponta este de acord cu instigările lui Zisu Stanciu.

Cine este Zisu Stanciu

Ziusu Stanciu s-a născut în 1960 în comuna Gârbovi din Ialomiţa, este căsătorit şi are un copil. A terminat în 1988 ASE-ul şi a lucrat între 1988 şi 1990 ca economist la RADET Bucureşti (Este foarte interesant cum a fost posibil ca un absolvent de ASE să prindă din „prima” un post în Bucureşti – n.a.). Conduce ulterior mai multe firme private şi în 2000 devine deputat PRM de Vaslui (în cel mai recent CV, Zisu Stanciu omite să spună că şi-a început mandatul ca deputat PRM şi scrie, „2000-2004, deputat PSD”) şi în iunie 2001 trece la PSD. În 2004 Stanciu Zisu şi-a depăşit şeful de partid (Adrian Năstase – n.a.) fiind „deputatul cu 8 case” (a avut 12, dar 4 erau tăioate”). Nu a prins parlamentul în 2004 şi 2008, iar în 2012 a revenit tot ca deputat PSD. Acum, în 2014, are din 12, dar nu mai puţin de 60 de suprafeţe agricole.

Declaraţia de avere a acestui Nero al secolului XXI o puteţi accesa aici: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=341&cam=2&leg=2012&pag=5&idl=1

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.