Deputat: Românii cu depozite la CEC pentru Dacia ar putea fi despăgubiți mai repede

Deputatul PSD Ana Birchall susţine că românii care au constituit depozite la CEC în vederea achiziționării de autoturisme Dacia și care după Revoluție i-au transferat la BRD ar putea fi despăgubiți în scurt timp.

„Mă bucură decizia Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților de a da un raport de adoptare proiectului de lege care instituie despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC Bank înainte de anul 1990 și și-au transferat aceste depozite la BRD — Groupe Société Générale în anul 1991 în vederea achiziționării de autoturisme Dacia”, spune Birchall într-un comunicat.

„Mă bucur că, acum, Ministerul de Finanțe și Parlamentul, prin Comisia de buget, finanțe și bănci și Comisia juridică, lucrează împreună pentru rezolvarea acestei nedreptăți care persistă deja de prea mulți ani”, a mai spus deputatul PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.