Deputaţii l-au revocat din funcţie pe Mişu Negriţoiu

Comisiile reunite de buget şi politică economică ale Parlamentului au votat luni revocarea şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu. Acesta trebuia să se prezinte în faţa deputaţilor la audieri pe tema RCA, dar a trimis doar o scrisoare prin care spune că o eventuală revocare a sa din funcţie este ilegală. „În scrisoarea sa, domnul Negriţoiu pleacă de la premisa că noi avem ceva cu ASF, nu cu domnia sa, şi că ceea ce facem noi constituie un atac la adresa unei instituţii. Mai mult, ne explică foarte clar, citez: ‘revocarea unui membru din conducerea ASF nu este legal posibilă, atâta timp cât acesta continuă să întrunească condiţiile care au stat la baza numiri sale, orice hotărâre în sens contrar fiind abuzivă, făcută în frauda legii şi, deci, lovită de nulitate”, a citit Mihai Tudose, preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, din scrisoarea preşedintelui ASF.

Mai mult, potrivit lui Tudose, preşedintele ASF susţine în scrisoarea sa că orice demers în sensul demiterii unui membru al conducerii ASF este abuzivă, iar actul respectiv este lovit de nulitate.

„S-a ajuns astăzi ca toată lumea să fie nemulţumită: clienţii, firmele de asigurări, doar dumneavoastră sunteţi mulţumit se pare de ceea ce se întâmplă în domeniul asigurărilor. Nu se mai poate aşa (…) La orice măsură pe care aţi luat-o, delay-uri (…) În timp ce gândeaţi, studiaţi de ani de zile această problemă, în continuare sunt nişte oameni care aşteaptă cu maşinile în service să le poată lua de acolo (…) Dacă dvs. consideraţi că aţi făcut tot ce aţi putut în domeniu, în consens cu colegii vă spun că nu e suficient. Poate vine cineva care poate mai mult şi mult mai repede. Această OUG e un dezastru. Nu faceţi decât să astupaţi o groapă, făcând alta mai mare”, declara, în timpul şedinţei, Mihai Tudose, conform Gândul.info. Tudose a transmis, luni, printr-un comunicat că Mişu Negriţoiu nu mai poate fugi de responsabilitatea eşecului RCA.

„Mişu Negriţoiu nu mai poate fugi de responsabilitatea eşecului RCA. I-am cerut săptămâna trecută demisia pentru lovitura pe care a dat-o milioanelor de şoferi. Statul român nu poate plăti cu zeci de mii de euro pe lună incompetenţa şi nepăsarea actualului preşedinte al ASF. Parlamentul a dat un mandat cât se poate de clar actualei conduceri a ASF, un mandat care nu a fost respectat. Creşterea RCA este o măsură care afectează clasa de mijloc din România şi nu este justificată nici din punct de vedere al costurilor de asigurare şi nici din punctul de vedere al veniturilor de care dispune fiecare familie de români care are o maşină personală. PSD va analiza care este cea mai bună acţiune pentru a rezolva situaţia, astfel încât şoferii să nu plătească pentru erori făcute de ASF. Aşa cum am făcut şi cu eliminarea celor 102 taxe nefiscale şi cu legea conversiei creditelor în franci, PSD acţionează pentru a rezolva problemele românilor, cu soluţii concrete, nu cu discuţii”, a spus Tudose.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4530 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.