Deputatul Ion Stan în mare conflict cu Victor Ponta

”Ieri,preşeditele partidului Victor Ponta m-a invitat la o discuţie de circa 10 minute şi în urma acestei discuţii a luat decizia de a mă demite din funcţia de preşedinte al PSD Dâmboviţa.

Nu este singura decizie pe care partidul a luat-o sau le va lua împotriva mea .Urmeazăsă mi se retragă sprijinul politic pentru funcţia de deputat şi de asemenea la sfârşitul săptămânii viitoare,folosindu-se reţeta a la Victor Ponta să fiu exclus din partid .Toate aceste lucruri mi-au fost comunicate ieri de către domnul Victor Ponta ,spunându-mi că rezultatele organizaţiei judeţene Dâmboviţa la alegerile din 10 iunie sunt sub aşteptările şi că am aşteptat cu multă indiferenţă acel rezultat ,cu pasivitate,fără să mă implic în vreo activitate în Campania electorală,fără a susţine candidatul PSD la CJ Dâmboviţa .A fost prima acuzaţie pe care mi-a adus-o preşedintele,sigur eu i-am replicat că este o minciună sfruntată(…)I-am spus că nu sunt de acord cu această acuzaţie lansată având în vedere rezultatele concrete de la alegeri. PSD Dâmboviţa nu a avut rezultate slabe la alegerile locale, a câştigat 47 de primării din totalul de 89, a câştigat preşedinţia CJ şi majoritatea în consiliul judeţean.(…)

A doua acuzaţie care mi s-a adus a fost pierderea funcţiei de primar la municipiul Târgovişte .I-am spus domnului preşedinte Ponta că funcţia de primar la municipiul Târgovişte nu am pierdut-o eu ci candidatul pe carel-au ales ei de la centru (…) Şi această acuzaţie că am făcut blat cu Boriga am respins-o ca pe o minciună sfruntată .

A treia acuzaţie este legată de lipsa de preocupare pentru îndepărtarea din partid a celor care erau de partea lui Florin Popescu şi s-a referit aici la deputatul Ana ,deputatul Ion Dumitru şi Victor Sanda .L-am rugat pe domnul Ponta să-şi arunce o privire pe rezultatele înregistrate de cei trei colegi în districtele unde răspund şi să constate că ceea ce susţinea domnia sa nu este adevărat (…)

M-a acuzat domnul preşedinte al partidului că am protejat interesele de afaceri ale unor membrii PSD cu caracatiţa portocalie din judeţul nostru şi l-am rugat să probeze aceste lucruri pentru că eu nu am cunoştinţa de aşa ceva (…)

Acuzatiile aduse sunt minciuni, speculatii ordinare.În ultimă instanţă domnul preşedinte al partidului văzând că nu accept minciunile care i-au fost turnate în urechi de oameni dornici şi avizi de putere mi-a propus un târg ,un mandat de deputat pentru funcţia de preşedinte al PSD Dâmboviţa. Eu nu am acceptat acest troc .Nu stiam ca presedintii de partide au aceste trofee, care se ofera unor candidati, si ca aceste trofee nu mai tin seama de procedura statutara, am fost ales de o conferinta, corect era sa fie convocata o noua conferinta.
Inlocuirea mea este o decizie abuziva, in spiritul relatiilor neprincipiale si nestatutare pe care incearca sa le incetateneasca impreuna cu unii lideri teritoriali, din dorinta de a scapa de persoane incomode domniei sale si familiei domniei sale.

Demiterea este o hotărâre a forului statutar şi nu o contest. Instantele partidului nu functioneaza, sunt in familie, nu cred ca va avea cineva curajul sa se opuna deciziei luate de Ponta si impusa Biroului Permanent National.Voi contesta celelalte două măsuri care îmi vor fi comunicate “

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.