Deputatul Mircea Roșca, reținut de DNA

Deputatul PNL Mircea Roșca a fost reținut miercuri seară de procurori, fiind scos cu cătușele la mâini din sediul DNA.

Acuzat de trafic de influență, acesta este cercetat într-un dosar în care mai sunt cercetați sub control judiciar și vărul acestuia Adrian Rotilă, dar și președintele PNL Azuga Gabriel Popescu, acuzați de cumpărare de influență și dare de mită.

Miercuri au avut loc percheziții la locuința din Comarnic a lui Roșca după ce Camera Deputaților a aprobat marți cererea ministrului Justiției privind percheziția domiciliară, reținerea și arestarea preventivă a deputatului liberal.

Deputatul este suspectat că în 2011, când era vicepreşedinte al PNL Prahova, i-ar fi cerut 20.000 de euro unui om de afaceri din Cormanic, pentru a interveni la consilieri locali din Azuga astfel încât acesta să obţină terenuri în staţiune.

Conform anchetatorilor, din această sumă, Roșca a primit efectiv 5.000 euro, iar 11.000 euro au fost folosiți în interesul formațiunii politice pe care o conducea de la nivel județean.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.