„Descoperă-l pe Brâncoveanu”, un proiect unic în România

La 23 septembrie se dă startul la traseul Descoperă-l pe Brâncoveanu. Acesta face parte din proiectul Moştenirea lui Brâncoveanu, dedicat celor 300 de ani care s-au scurs de la moartea marelui voievod şi martir Constantin Brâncoveanu. Proiectul mai include alte două componente, Ctitorul Brâncoveanu şi Momente din viaţa Brâncovenilor.

Traseul Descoperă-l pe Brâncoveanu este un proiect iniţiat de asociaţia alternative Future European Life (alt.F.E.L.) cu sprijinul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, susţinut de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Traseul Descoperă-l pe Brâncoveanu va avea ca punct de întâlnire sediul Centrului de Tineret al Bibliotecii Metropolitane, situat pe Strada Colţei nr. 27.

Biserica Stavropoleos Bucureşti

Acest proiect cu totul special, conceput sub forma unui joc, de tip Treasure Hunt, îşi va dezvălui secretele o dată cu parcurgerea traseului şi a hărţilor puse la dispoziţia jucătorilor

Game master-ul (în persoana a şase actriţe, Simona Popescu, Andreea Bolovan, Romina Boldaşu, Graţiela Bădescu, Ana Căliţă şi Ana Turos), care conduce jocul, va prezenta regulile de joc şi monumentele ce vor fi vizitate, precum şi punctajul cu care se notează fiecare răspuns corect. La sfârşitul traseului se acordă 3 premii în ordinea punctajului obţinut de fiecare grup în parte. Participanţii vor avea la dispoziţie o hartă special concepută, cu localizarea monumentelor, parte din traseu, cât şi informaţiile necesare rezolvării „quest”-ului.

Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti

Reţineţi aceste date pentru proiectul Descoperă-l pe Brâncoveanu:

game start – marţi, 23 septembrie, la ora 11.30; game over – vineri, 17 octombrie, ora 20.00.

Numărul de zile în care se desfăşoară efectiv activităţile proiectului sunt 16 (respectiv marţi/ miercuri/ joi/ vineri, săptămânal).

Punctele de interes pe parcursul traseului-joc şi temele abordate sunt: Biserica Sf. Gheorghe cel Nou cu arhitectura şi colonajul ei; Biserica Colţei cu istoriile literare şi farmecul unui vocabular de mult apus; Biserica Stavropoleos cu elemente specifice de civilizaţie şi arhitectură bizantină; Biserica Doamnei cu elemente specifice de artă şi civilizaţie; Biserica Dintr-o zi cu arhitectura specifică şi transformările care au avut loc în urma consolidărilor; Institutul de Arhitectură Ion Mincu cu elementele de continuitate arhitecturală brâncovenească în stilul neo-românesc; Atelierul iconarului din Str. Mendeleev 35, unde veţi descoperi arta icoanei cu artistul Dragoş Filip; Grădina Icoanei şi Biblioteca Liceului Central cu arhitectura specifică şi cu elemente decorative preluate în stilul neo-brâncovenesc.

Palatul Mogoşoaia

După ce aţi parcurs fiecare dintre aceste “module de joc”, tot atâtea trasee pe hartă, vă veţi întoarce la Centrul de Tineret din Strada Colţei, unde va avea loc premierea pentru primii 3 clasaţi. Tot aici, fiecare dintre participanţii la joc va primi o diplomă.

Descoperă-l pe Brâncoveanu reprezintă o formă insolită de învăţare activă, participativă, adresat în principal adolescenţilor. În acelaşi timp, oricine deschis spre nou, curios să afle într-o formă inedită mai multe lucruri despre civilizaţia şi cultura din timpul lui Brâncoveanu se poate înscrie în joc.

Fiţi pregătiţi pentru un eveniment cultural de tip joc, plin de surprize şi suspans, unde-l veţi descoperi pe Brâncoveanu, dar vă veţi şi descoperi deductiv, creativ, transformând o lecţie de cultură şi civilizaţie de la graniţa secolului XVII cu secolul al XVIII-lea, într-un parcurs pe care nu-l veţi regreta. Important este să intraţi în joc.

“Intră şi tu în joc: Descoperă-l pe Brâncoveanu altFEL decât în manualul de istorie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.