Descoperire șocantă în ochiul unei britanice

Chirurgii s-au văzut nevoiți să scoată 27 de lentile de contact din ochiul unei britanice de 67 de ani, care venise la Solihull Hospital pentru o operație de cataractă, potrivit BBC. „Obiectul ciudat“ din ochi s-a dovedit a fi de fapt 17 lentile de contact, descoperite în fază inițială, alte 10 lipite între ele fiind descoperite după o investigație mai amănunțită. Ea a purtat cele 27 de lentile de contact timp de 35 de ani și nu s-a plâns niciodată de vreo iritație. Dar după ce au fost îndepărtate de medici, femeia a declarat că s-a simțit mult mai bine.

Rupal Morjaria, specialist oftalmolog, a declarat pentru Optometry Today: „Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Era ca un obiect mare, pentru că cele 17 lentile erau lipite între ele. Am fost foarte surprinși că pacienta nu a observat, pentru că, atât cât a stat la noi, a suferit o mare iritație. Era profund șocată. A crezut că disconfortul este cauzat de vârstă și de uscăciunea ochiului“.

Sfaturi pentru cei care poartă lentile

Medicii au mai multe recomandări pentru cei care vor să poarte lentile de contact: să nu le poarte mai mult timp decât li s-a recomandat și nu mai mult de 16 ore pe zi; să nu doarmă cu ele, decât dacă acestea permit; să-și spele și să-și usuce mâinile înainte de a le pune; să nu înoate înainte de a le da jos; să schimbe din când în când cutia în care le păstrează, pentru a reduce riscul de infecție; dacă au semne de roșeață, durere sau pierdere a vederii, să meargă la medic; să le scoată dacă există orice mică urmă de disconfort.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.