Descoperire șocantă într-un lanț de magazine

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a efectuat, sâmbătă, un control în toate magazinele din ţara ale unui agent economic, în urma reclamaţiei unui cetăţean.

Inspectorii ANPC au găsit în acest lanţ de magazine carne cu modificări organoleptice (miros, culoare), cu urme de fecale, păr şi blană şi cu miros nespecific de produs alterat. Producătorul a furnizat produsul doar respectivului lanţ de magazine, potrivit ANPC.

Au fost oprite definitiv de la comercializare peste 2,2 tone de carne de miel şi aplicate amenzi de 326.000 de lei. Totodată operatorul economic a retras voluntar de la vânzare 613 kilograme de carne. Controlul s-a făcut şi la producător, unde nu au fost găsite produse din acest lot.

ANPC nu precizează despre ce lanț de magazine este vorba, dar sfătuiește cumpărătorii să fie foarte atenți la produse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.