Descoperire șocantă într-un supermarket din Capitală

Peste 400 de kilograme de carne tocată stricată au fost descoperite, miercuri, de poliţiştii şi inspectorii ANPC într-un supermarket din Bucureşti, potrivit unor surse din Poliţie citate de Mediafax.

Anchetatorii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română şi inspectorii ANPC au făcut un control la supermarketul respectiv, după ce au avut, în prealabil o informaţie legată de faptul că în magazin există o cantitate mare de marfă stricată.

Numele magazinului nu a fost făcut public. Nu a fost însă singurul magazin controlat.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat miercuri împreună cu Inspectoratul General al Poliției Capitalei o actiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea, etichetarea și conformitatea produselor specifice Sărbatorilor Pascale.

Au fost verificați 20 de operatori economici și au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 107.000 lei și un avertisment, potrivit unui comunicat transmis de ANPC.

Conform sursei citate, au fost dispuse următoarele măsuri:

–   Au fost oprite definitiv de la comercializare 525 kg de carne;

–  Au fost oprite temporar de la comercializare 190 kg produse și 200 ouă 

Principalele deficiențe constatate, potrivit ANPC:

–  Produse congelate cu arsuri de congelare și ambalaje deteriorate;

–  Deficiențe de etichetare;

–  Ouă marcate necorespunzător cu prevederile legislative în vigoare;

–  Mici și cârnați fără mențiunea referitoare la data durabilității minimale;

–  Neafișare prețuri la carnea de miel;

–  Produse lactate vândute vrac fără precizarea datei limitei de consum;

–  471 kg carne congelată preambalată, depreciată calitativ fără a se preciza data durabilității minimale;

–  Condiții de depozitare necorespunzătoare;

–  6 kg produse din carne (tobă și șuncă pui) comercializate în afara datei durabilității minimale.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.