Descoperire uluitoare: Cine ar fi cel de-al treilea terorist de la aeroport (Video)

Faycal Cheffou, un bruxellez, care se prezenta ca ziarist independent, este cea de-a treia persoană care a fost surprinsă de camerele de supraveghere pe aeroportul Zavantem înainte de atentatele teroriste, relatează presa belgiană.

Fayçal Cheffou ar fi suspectul care poartă o pălărie și o jachetă deschisă la culoare (foto) surprins alături de ceilalți doi teroriști care s-au aruncat în aer, anunță și Reuters. Acesta este în viață și a fost arestat vineri după ce a fost interogat de Parchetul federal.

Parchetul federal a făcut cunoscut că bărbatul a fost inculpat pentru activități teroriste în cazul atentatelor, precizează La Derniere Heure. Parchetul nu a precizat însă oficial dacă el este cea de-a treia persoană surprinsă de camerele de supraveghere pe aeroport. Poliția a indicat însă pentru La Derniere Heure vineri că este „foarte posibil” ca Fayçal Cheffou să fie „omul cu pălăria”.

Bărbatul a fost identificat după ce a fost recunoscut de șoferul de taxi care a transportat la aeroport comandoul terorist, informează ziarul Le Soir.

Faycal Cheffou, care spune despre el că este ziarist freelancer, este autorul unei înregistrări video (vezi mai jos) datată 15 iulie 2014, difuzată sâmbătă de presa belgiană, în care apare în fața unui centru de primire a imigranților. Acesta a acuzat că musulmanii din centrele de primire a refugiaților sunt privați de hrană deoarece li se servește cina înainte de încheierea postului Ramadanului.

Primarul Bruxelles-ului, Yvan Mayeur, denunțase în repetate rânduri activismul individului și îl calificase drept periculos. Mayer îl acuza totodată că se ocupa de selectarea jihadiștilor în parcul Maximilien, unde făcea „recrutări” în rândul solicitanților de azil și al imigranților ilegali.

Procurorii belgieni au inculpat, sâmbătă, trei bărbaţi pentru activităţi teroriste, printre care Faycal Cheffou, dar şi un bărbat aflat în legătură cu Reda Kriket, care plănuia un atac de amploare în Franţa, scrie Reuters.

Nouă persoane au fost interogate în ultimele 24 de ore în cadrul anchetei privind atentatele de marți de la Bruxelles.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.