Descoperirea ce poate schimba cursul istoriei

Cercetătorii ruşi au crezut că vor găsi mai multe organisme unice într-un lac subglaciar din Antarctica, acolo unde au început forările în gheaţă. Însă nu mică le-a fost surpriza când au realizat că nu numai vietăţile unicat sunt „locuitoarele” lacului Vostok.

Potrivit agenţiei de presă Ria Novosti, un buncăr de gheaţă a fost găsit exact lângă acest lac, despre care se credea că a fost închis în ultimii 20 de milioane de ani, scrieDaily Mail.

„Se pare că spre sfârşitul Celui De-al Doilea Război Mondial, naziştii s-au mutat către Polul Sud şi au construit o bază nazistă chiar pe lacul Vostok”, scrie agenţia rusească.

Ria Novosti a citat o declaraţie, făcută în 1943 de către amiralul nazist Karl Donitz, potrivit căruia, Germania a construit o fortăreaţă inatacabilă pentru Fuhrer, „în celălalt capăt al lumii”, adică în Antarctica. Potrivit datelor găsite în arhivele gemane, un submarin al naziştilor a ajuns la Polul Sud chiar în 1945, iar aceştia ar fi construit o peşteră din gheaţă, în care au depozitat mai multe documente secrete ale lui Adolf Hitler.

Mai mult, speculaţiile nu s-au oprit aici, şi s-a lansat chiar ipoteza că rămăşiţele lui Hitler şi ale Evei Braun ar fi fost depuse în acest buncăr, pentru ca trupurile lor să fie păstrate intacte, pentru a fi mai apoi clonate.

Această expediţie pe lacul Vostok este atent monitorizată de NASA şi Agenţia spaţială din Rusia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.