Deşertul Sahara a electrizat Bucureştiul prin colecţia „Touareg by Liza Panait”

Liza Panait a lansat marţi seara, în cadrul World Trade Plaza, noua sa colecţie “Touareg”, eveniment ce a găzduit peste 600 de persoane, dornice de a admira creaţiile puse în scenă prin viziunea creatoarei.

Povestea colecţiei „Touareg by Liza Panait” ascunde, în esenţă, fascinaţia creatoarei pentru spiritul liber şi demn al nomazilor din deşert.

„Această temă a fost mereu în atenţia mea, dar a stat parcă la dospit. Poate din respect şi admiraţie faţă de beduinii din Emirate, spre exemplu, ce au reuşit să facă din deşert un imperiu al luxului, fără să-şi piardă, însă, libertatea, tradiţiile, credinţele. Am fost acolo de multe ori şi, de fiecare dată, m-au impresionat curăţenia şi starea de libertate pe care deşertul şi oamenii lui o degajă.”


 
Profitând de unul din trendurile cheie ale acestui an, cel tribal, Liza Panait a conceput o colecţie couture cu mai mult de 100 de piese originale, ce respiră, însă, aerul Saharei sau al deşerturilor pe care le străbat beduinii. Croielile moderne s-au îmbinat perfect cu detaliile din portul beduinilor şi al tuaregilor. Broderii manuale, cu motive tribale, voaluri transparente, pictate cu imagini din deşert, franjuri, glugi largi şi lejere, pantaloni tip şalvar, bluzoane, veste inovative, paiete pictate manual sau cu animal print, împletituri, toate acestea au fost doar câteva dintre modalităţile prin care Liza Panait a elogiat portul „oamenilor albaştri” ai deşertului.

Inul a fost vedeta ţinutelor de zi, în principal în culoarea specifică tuaregilor, albastrul electric. Dar şi în bej, kaki, ocru, nisipiu, negru sau ivoire. Rochiile şi bluzoanele croşetate în culori multicolore au fost, de asemenea, extrem de apreciate de public, la fel şi împletiturile ingenioase din materialul rochiilor de in.

Şalvarii ce pot deveni fustă vor fi, cu siguranţă, vedeta acestei veri, aşa cum vor fi şi vestele împletite şi bluzoanele lejere, petrecute şi „dotate” cu gluga fantezie.

Visul Saharei se duce şi spre cadâne, cu rochii din paiete multicolore sau animal print, rochii migălos realizate din benzi de dantelă, aplicaţii de perle şi rochii realizate, exclusiv, din franjuri, multe dintre ele cu ingenioase glugi ce sugerează misterul.

Mireasa colecţiei a fost propusă publicului de Nicoleta Luciu. „Am vrut neapărat să fac parte din acest proiect, de când am auzit de el. Am mai prezentat pentru Liza şi ştiam că ce face ea poate fi doar la superlativ. Dar atunci când am văzut rochia şi mi s-a explicat că accesoriile, tatuajele şi ritualurile ce vor urma fac parte din obiceiurile nunţilor locale, m-am îndrăgostit definitiv”, a declarat Nicoleta Luciu.

Rochia de mireasă, în realitate şalvari, fustă şi bluză, a fost realizată din batist, cu flori conturate din fir de cânepă, completate cu ciucuri din mătase şi cânepă, iar topul din dantelă, mătase şi cânepă.

Tema nunţii a fost completată de balerina Carmen Lupei, care a adus pe scenă ritualul nunţii tribale, prin cupe de incent parfumat şi purificator.

Atât tatuajele de pe mâini şi de pe picioare, cât şi machiajul pentru mireasă şi balerină au fost realizate de Bogdana Bololoi.

Printre invitaţi s-au numărat: Stela Popescu, Irina Radu, Liliana Săndulescu, Marina Almăşan, Petru Luhan, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Mirabela Dauer, Silvia Dumitrescu, Elvira Deatcu, Florentina Opriş, Nuami Dinescu, dr Dana Jianu.

    
Munca de creaţie a Lizei Panait s-a transformat într-un grandios spectacol, mulţumită unei echipe ce a funcţionat la unison. De la producătorul Viorel Panait, regizorul George Călin, echipa Beauty Make Up Artistry şi Bogdana, ce s-au întrecut pe sine în a respecta întocmai influenţele nomade, echipa de hair styling Helen Studio, condusă de Elena Oseaca, ce a împletit măiastru părul manechinelor, Ana Pârvan, ce a realizat special pentru această colecţie încălţămintea, uneori din aceleaşi materiale ca ale rochiilor, până la echipa ce a realizat scenotehnica, condusă de Sica Grădisteanu şi, nu în ultimul rând, responsabilul IT şi imagine Alexandru Panait.


    
Fotograful oficial al evenimentului a fost Sorin Ioniţă Photography.

Am lăsat, în mod special, la urmă contribuţia „hipnotică” a celor de la trupa Sensor, împreună cu Mara (voce), care au compus şi interpretat live mai mult de o oră de muzică originală, cu inflexiuni tribale, ce a ţinut întreaga sală în ritmul Saharei. „Am fost onoraţi atunci când Viorel Panait ne-a propus colaborarea. Ştiam că ne admiră muzica de ani de zile, dar această temă m-a fascinat, efectiv, şi pe mine. Rezultatul este că, după ce ne-au cerut toţi cei prezenţi în sala coloana sonoră «Touareg by Liza Panait», am decis să scoatem un CD cu ea”, a declarat Paul Ilea, compozitorul şi liderul trupei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.