Despre rolul familiei, într-un sinod la Vatican

Peste 300 de episcopi catolici din toată lumea s-au reunit la Vatican unde, timp de 3 săptămâni, vor participa la sinodul dedicat rolului familiei. Întâlnirea a fost inaugurată duminică, printr-o slujbă în Basilica Sfântul Petru.

Mulţi comentatori sunt de părere că homosexualitatea va domina discuţiile din cadrul sinodului. De asemenea, liderii catolici vor mai aborda şi chestiunea cuplurilor necăsătorite sau divorţate în raport cu biserica, scrie stritvr.ro.

PAPA FRANCISC: „Acesta este visul lui Dumnezeu pentru iubita sa creaţie: să o vadă împlinită într-o uniune iubitoare între un bărbat şi o femeie”.

O respingere evidentă a căsătoriilor homosexuale, chiar dacă Suvernaul Pontif a ţinut să precizeze că biserica trebuie să arate dragoste şi înţelegere faţă de toţi oamenii.

Sindoul este marcat de controverse, după ce ieri Vaticanul a concediat un preot polonez care şi-a afirmat public orientarea homosexuală.

Monseniorul Krzysztof Charamsa, în vârstă de 43 de ani, lucra de 12 ani chiar în organismul doctrinar al Vaticanului şi a spus că prin acest gest vrea să pună în lumină ceea ce a numit atitudinea înapoiată a bisericii faţă de homosexualitate. Şi dacă gestul său a şocat Vaticanul, nu la fel au resimţit credinicioşii din Piaţa Sfântul Petru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.