Detalii despre atacatorul de la aeroportul Orly din Franţa

Bărbatul care a atacat o patrulă militară sâmbătă la aeroportul parizian Orly, înainte de a fi împușcat mortal, se afla sub influența alcoolului și a stupefiantelor, s-a aflat duminică seara dintr-o sursă judiciară, transmite AFP potrivit Agerpres.

„Analizele toxicologice realizate duminică au pus în evidență un nivel al alcoolemiei de 0,93 grame pe litru de sânge și prezența cannabisului și a cocainei”, a detaliat sursa citată.

Ziyed Ben Belgacem, recidivist, a fost condamnat în 2009 pentru trafic de stupefiante.

Francezul în vârstă de 39 de ani împușcat mortal sâmbătă de forțele de securitate la aeroportul Orly-Sud din Paris, după ce a atacat o patrulă militară, a spus că era pregătit să ucidă și se afla acolo pentru „a muri în numele lui Allah”, a afirmat sâmbătă procurorul capitalei franceze, François Molins, scrie AFP.

Ziyed Ben Belgacem, condamnat deja pentru mai multe jafuri cu violență, a atacat această patrulă strigând: „Lăsați armele jos, sunt aici pentru a muri în numele lui Allah. În orice caz, vor fi morți”, a declarat procurorul în cursul unei conferințe de presă.

Individul, un musulman radicalizat cunoscut poliției și serviciilor de informații franceze, a trântit la pământ un militar de sex feminin și a încercat să-i ia arma, potrivit declarațiilor ministrului francez al apărării, Jean-Yves Le Drian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.