Detalii despre cei trei copii internați la Spitalul Marie Curie cu Sindrom Hemolitic

Potrivit dr. Mihaela Bălgrădean, șeful Secției de Nefrologie, cei trei copii internați la Spitalul „Marie Curie” cu Sindrom Hemolitic Uremic prezintă forme severe ale bolii.

„Practic, toți acești trei copii au forme severe de SHU, necesită terapie de supleere renală, în sensul dializei peritoneale. În cazul fetiței ultime internate, cea care împlinește trei zile de când este la noi, astăzi sunt încă în curs manifestări neurologice de tip convulsiv, pentru care are nevoie de un tratament de întreținere susținut. Cel mai mic dintre ei, copilul din București, are opt luni. Cel mai mare este tot un băiețel — are un an și opt luni. Opt luni, un an și trei luni, un an și opt luni (vârstele copiilor — n.r.)”, a precizat Bălgrădean.

Ea a spus că cel mai mic copil cu SHU, care are opt luni, se află internat de aproximativ două săptămâni, la el boala debutând „puțin mai particular” cu o formă de anemie severă și cu vărsături. „Nu a fost un debut foarte tipic, se pare că el abia acum își manifestă boala așa cum o știm noi, cu toate laturile ei, inclusiv insuficiența renală acută. Acum are și insuficiență renală”, a spus medicul, potrivit Agerpres.

Dr. Bălgrădean a mai precizat că îmbolnăvirea este cauzată de toxine extrem de invazive care se află în E-Coli.

„Cauza — este vorba de toxine extrem de invazive, care se găsesc la nivelul unei bacterii ce poartă numele de E-Coli. De altfel, toți acești copii au verotoxină pozitivă, adică toxina din E-Coli prezentă în scaunul lor. Nu s-a tipizat încă. Ea există sub formă de verotoxină 1 și 2. În cazul unuia dintre pacienți această toxină a fost depistată și la mamă. Sursele sunt de fapt reprezentate de produse animale: lapte, carne, dar și apă, legume, fructe. Poate să fie de vină orice produs care crește pe sol având în vedere că acest tip de bacterie se găsește în materiile fecale ale animalelor cornute. Păsări, domestice, sălbatice și muștele sunt vectori care pot transporta această bacterie, deci această toxină”, a explicat medicul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.