Detalii despre tatăl presupusului autor al atentatului de la Manchester

Tatăl presupusului autor al atentatului de la Manchester a fost membru al Grupului de luptă islamic libian (LIFG), potrivit unui oficial al forțelor de securitate de la Tripoli, relatează Agerpres, care citează AFP.

‘Da, a fost membru al LIFG’, ostil regimului Muammar Gaddafi, a declarat Ahmed Ben Salem, purtătorul de cuvânt al serviciilor de securitate libiene, în legătură cu Ramadan Abedi, care a fost arestat miercuri în capitala libiană.

Fiul său, Salman, este presupusul autor al atentatului în care au fost ucise 22 de persoane și rănite cel puțin 60 luni seara la ieșirea de la un concert la Manchester, în nord-vestul Angliei. El a murit în atacul revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Urmărit de regimul Gaddafi, la fel ca alți membri ai LIFG, Ramadan Abedi și-a găsit refugiu în Marea Britanie înainte de a reveni în țară în 2011 pentru a lupta alături de rebeli împotriva forțelor fidele lui Gaddafi în timpul revoltei din același an, potrivit mass-media britanice.

După căderea regimului Gaddafi, el a ocupat o funcție de conducere în cadrul Direcției de poliție din Tripoli, a adăugat Ben Salem care nu a putut preciza dacă acesta se mai află în funcție. ‘Ancheta este în curs de desfășurare. El este în continuare interogat. Nu pot da mai multe detalii’, a adăugat Ben Salem.

Citeşte şi Atentatul care a lovit în punctul slab al Europei

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.