Detalii îngrijorătoare despre unul dintre atacatorii de la biserica din Franţa

Cei doi bărbați careau ucis un preot într-o biserică din comuna franceză Saint-Etienne-du-Rouvray, nu se află la prima faptă de acest gen, potrivit Le Figaro, scrie b1.ro.

Unul dintre atacatori a fost închis în anul 2015, după a ce vrut să se alăture mişcării teroriste din Siria, iar în martie 2016 a fost eliberat, însă trebuia săpoarte o brățară electronică.

Tribune de Geneve a precizat că atacatorul avea 19 ani, era francez şi încercase de două ori să ajungă în Siria, pentru a lupta alături de ISIS. A fost extrădat din Turcia şi arestat pe aeroportul din Geneva, fiind acuzat că pregătea acte teroriste.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne francez, cei doi atacatori au fost împuşcaţi mortal de poliţişti.

Cei doi atacatori se revendicau Statului Islamic. Organizaţia teroristă a revendicat, la scurt timp, luarea de ostatici, potrivit preşedintelui Franţei, Francois Hollande.

Doi bărbaţi înarmaţi cu arme albe au pătruns, marţi dimineaţă, într-o biserică din comuna franceză Saint-Etienne-du-Rouvray şi au ţinut ostatici, timp de 40 de minute, două călugăriţe, doi credincioşi şi un preot. Acesta din urmă a fost ucis cu sânge rece de deci doi atacatori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.