Detalii privind ancheta poliției britanice după atentatul de la Manchester

Ancheta poliției britanice după atentatul sinucigaș cu bombă de la Manchester se concentrează pe identificarea unei rețele de complici ai lui Salman Abedi, presupusul autor al atacului din orașul britanic, a anunțat miercuri șeful poliției din zona metropolitană Manchester, Ian Hopkins, citat de Reuters.

Întrebat dacă poliţia se află îm căutarea unui „fabricant de bombe”, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora bomba folosită în atentat fusese camuflată într-o servietă, Hopkins a spus: ”Cred că este foarte clar că ceea ce investigăm este o rețea. Așa cum am spus, ancheta continuă în același ritm. Sunt în desfășurare investigații în zona metropolitană Manchester în acest moment”.

El a refuzat să ofere alte detalii, dar a confirmat că printre cele 22 de persoane ucise se află și o polițistă care era luni seară în afara serviciului.

Pe de altă parte, Ramadan Abedi a negat implicarea fiului său Salman în atentatul de la Manchester. „Noi nu credem în uciderea persoanelor nevinovate”, a spus el, în prima sa declarație publică după atacul terorist de luni seară, conform cotidianului The Telegraph.

Poliția britanică anunțase miercuri dimineață arestarea a încă trei bărbați la Manchester în cadrul anchetei privind atentatul din 22 mai. ”Trei mandate de arestare au fost puse în aplicare în sudul Manchesterului în legătură cu ancheta aflată în desfășurare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției din zona metropolitană Manchester, fără a furniza alte detalii.

Autoritățile britanice l-au identificat marți pe autorul atacului ca fiind Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, născut la Manchester din părinți de origine libiană. Potrivit ministrului de interne britanic, Amber Rudd, Salman Abedi era cunoscut de serviciile de informații și „probabil nu a acționat singur”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.