Deutsche Bank recunoaşte că a manipulat preţul aurului şi al argintului

Deutsche Bank a admis implicit că a manipulat preţul argintului şi al aurului şi a sugerat că va deconspira alte entităţi care au manipulat preţul. Deutsche Bank AG a acceptat să ajungă la un compromis pentru a încheia un proces în SUA în care a fost acuzată că a conspirat împreună cu alte bănci pentru a manipula preţul aurului şi argintului, pe cheltuiala investitorilor, scrie Reuters. Plângerea din SUA a fost depusă în 2014.

Această înţelegere a fost prezentată într-o scrisoare a avocaţilor care îi reprezintă pe investitiorii păgubiţi de Deutsche Bank şi care acuza banca că a violat legislaţia antitrust din SUA.Termenii înţelegerii nu au fost dezvăluiţi, însă este vorba şi despre plăţi în bani.

În această afacere au fost acuzate Deutsche Bank, Bank of Nova Scotia, Brclays Plc., HSBC Holdings Plc, UBS, Societe Generale.

Reprezentanţii ScotiaBank, Societe Generale şi UBS nu au vrut să comenteze pe marginea acestor înţelegeri, scrie Reuters. Oficialii ai celorlalte bănci nu au putut fi contactaţi.

Documentele menţionate mai arată un lucru – foştii membri ai cartelului au început să se războiască unii cu alţii. “Deutsche Bank a fost de asemenea de acord să coopereze cu reclamanţii (…) Reclamanţii consideră că prin cooperarea oferită de Deutsche Bank vor fi ajutaţi în mod substanţial în procesul împotriva acuzaţilor cu care nu s-a ajuns la o înţelegere”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.