Dezamăgirea lui Daea după ce a lăudat oaia (Foto)

Ministrul Agriculturii Petre Daea, primul avocat al oii, a descoperit în comuna clujeană Cojocna tone de lână aruncate.

Ministrul a fost în această săptămână în câteva comune din județul Cluj, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de instituția pe care o conduce.

„Din păcate, în comuna Cojocna a constat că sunt aruncate tone de lână, circa 850 de oi nefiind tunse în această perioadă. Aici a stat de vorbă cu fermierul Florin Lucaciu, care s-a arătat deosebit de mulțumit că poate să discute despre problemele cu care se confruntă chiar cu ministrul Daea. Și pentru că suntem în plină campanie de recoltat la grâu, Petre Daea s-a îndreptat către stațiunea de cercetare Turda, ferma Bolduț, comuna Ceanu Mare. A găsit multă muncă, pasiune de cercetător, rezultate frumoase în condiții pedoclimatice severe. Toate suprafețele din cadrul acestei ferme, respectiv 360 ha, sunt delimitate de perdele forestiere de protecție, fiind un exemplu de fermă mixtă pentru zonele de deal. Înainte de ajunge pe câmp, ministrul Petre Daea a trecut și prin câteva piețe din municipiul Cluj, prilej de a sta de vorbă cu producătorii agricoli și de a cumpăra cateva legume de sezon”, arată Ministerul Agriculturii.

Petre Daea declara recent că ”oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”.

„Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, a spus ministrul.

Anterior, la sfârșitul lunii mai Petre Daea s-a arătat deschis ideii de a schimba actualul brand de ţară al României, frunza, cu oaia, el susţinând că ”oaia este o statuie vie”.

„Oaia este o statuie vie. Aceasta este doar o definiție. Argumentele se găsesc în străfundul analizei pentru fiecare și pentru orice loc. Uitați-vă dumneavoastră astăzi în orice parte a țării cât de frumos este acest animal pe pășunile verzi ale țării românești. Frunza o are toată lumea, dar oile ca în România nu. Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie”, declara la Antena 3 ministrul Agriculturii întrebat de ce oaia ar trebui să fie simbol național.

Atașamentul ministrului a fost remarcat și de premierul Mihai Tudose, care a spus la începutul unei ședințe de Guvern:
„Şi ca să închei pe un ton optimist, pe ordinea de zi avem un punct al domnului ministru Daea, care, după ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj. Este un ajutor de minimis pentru lână”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.