Dezastru: Halep şi Dulgheru, out în mod ruşinos

Simona Halep a jucat catastrofal cu o croată modestă în vârstă de 33 de ani. Dulgheru a pierdut incredibil. Tecău – 2 victorii în 4 ore. Begu şi Mergea au trecut de turul I la dublu fete, respectiv dublu băieţi.

Dezastru: Halep şi Dulgheru, înfrângeri incredibile

Pe Arena Suzanne-Langlen, Simona Halep nu a fost deloc în apele ei. A început poticnit meciul şi i-a permis croatei să controleze jocul. Baroni a condus în permanenţă în primul set, Halep a egalat la 5-5, dar a pierdut setul cu 5-7. Setul secund a fost un adevărat dezstru. Halep a fost de nerecunoscut.

Alexandra Dulgheru a pierdut ocazia să producă surpriza primei părţi a zilei la Roland Garros. Românca a pierdut meciul cu Alize Cornet nu pentru că franţuzoaica ar fi o jucătoare mai valoroasă, ci pentru că a stat prost la capitolul psihic. În primul set, la 2-2, game-ul 5 s-a jucat timp de 14 minute şi Alexandra a avut 3 mingi de break, toate pierdute, Cornet a câştigat game-ul şi nu s-a mai oprit până la 6-2. Din setul 2 nu am înţeles ce s-a întâmplat cu Dulgheru. A avut 4-1 şi 5-2 şi de aici s-a ajuns la 5-7.

  • Simona Halep (#3 WTA) – Mirjana Lučić-Baroni (#61 WTA) 5-7, 1-6
  • Alexandra Dulgheru (#57 WTA) – Alize Cornet (#28 WTA) 2-6, 5-7

Halep a jucat ca o babă, veterana Baroni ca o tânără speranţă

Simona Halep a pierdut incredibil. A jucat lamentabil şi a suferit una dintre cele mai ruşinoase înfrângeri de când este jucătoare de top 10, adică din ianuarie 2014. Este greu de crezut că Halep a avut un complex în faţa croatei, generat de înfrângerea de anul trecut de la US Open. Toate jucătoarele de top au mai înregistrat înfrângeri la jucătoare mai slab clasate, dar o astfel de înfrângere nu înseamnă automat un complex. Nu Halep a jucat bătrâneşte. Ne-a păcălit şi meciul cu foarte modesta Rodina, din primul tur. Atunci am crezut că Halep a făcut un antrenament cu public, a încercat o serie de lovituri şi s-a menajat la maximum, când nu a alergat după nicio minge trimisă în lateral de adversară. Nu, din păcate nu a fost un antrenament cu public. Halep NU mai aleargă şi pierde mingi după ce este plimbată pe tot terenul. Face doar un joc de apărare – este normal, pentru că orice venire la fileu se soldează cu mingi pierdute, nu are forţă la smash-uri, nu ştie să plaseze mingi pe „contre-pied” – şi dacă are în faţă o jucătoare cât de cât tenace, nu mai poate rezista. Miercuri, parcă Halep a avut 33 de ani, şi Baroni a arătat ca o jucătoare de 23 de ani. Croata a alergat foarte mult, a atacat în permanenţă, a lovit puternic trimiţând mingi pe toată suprafaţa terenului. Halep a stat ţintuită pe fundul terenului şi a fost victimă sigură.

Evoluţia scorului

Set 1 (primul serviciu: Baroni): 1-0 (40-15), 1-1 (30-40), 2-1 (A-40), 3-1 (40-15 – Break Baroni), 3-2 (15-40 – Break Halep), 3-3 (30-40), 4-3 (40-0), 5-3 (A-40 – B.B), 5-4 (0-40 – B.H), 5-5 (15-40), 6-5 (40-0), 7-5 (40-15 – B.B).

Set 2 (primul serviciu: Baroni): 1-0 (40-30), 2-0 (A-40 – B.B.), 3-0 (40-15), 4-0 (40-15 – B.B), 5-0 (40-30), 5-1 (0-40), 6-1 (40-0)

După cum se poate observa, 7 game-uri din cele 12 pierdute au fost „scurte”, Halep făcând doar un punct sau niciunul. Halep a pierdut 3 game-uri la 0; 4 game-uri la 15, 2 game-uri la 30 şi 3 game-uri după egalitate. De regulă aşa pierde o jucătoare care se află în clasamentul WTA la peste 40 sau 50 de locuri de învingătoare. Primul set s-a jucat în 46 de minute, iar al doilea a durat 27 de minute. Mai trebuie să amintim că, înainte de meci, Halep avea cotă de victorie 1.04, iar Baroni 13.00. Cine a pariat pe croată s-a îmbogăţit.

Halep poate pierde locul 3

În acest moment, clasamentul WTA după disputarea a 10 meciuri din turul II la Roland Garros arată astfel:

  1. Serena Williams – 9.361 puncte
  2. Petra Kvitova – 6.700 puncte
  3. Simona Halep – 6.130 puncte
  4. Maria Sharapova – 5.840 puncte
  5. Caroline Wozniacki – 5.000 puncte

58 Alexandra Dulgheru – 917 puncte

Simona Halep mai mult ca sigur va cădea de pe locul 3. Maria Sharapova a câştigat fără probleme (6-3, 6-1 cu Vitalia Diatchenko) şi are meci relativ uşor în turul II cu Samantha Stosur şi nici posibila adversară din optimi (Safarova sau Lisicki) nu este deloc redutabilă. Dacă ajunge în sferturi – ceea ce este foarte posibil – rusoaica va face 6.140 de puncte şi va trece pe locul 3.

Băieţii şi-au făcut treaba

Cele două dubluri cu participare românească, dar deja sudate cu parteneri stabili, au înregistrat victorii în turul I pe zgura de la Roland Garros. În turul II, adversarii sunt sensibil mai valoroşi decât cei întâlniţi miercuri, dar Mergea şi Tecău au şanse să ajungă până în turul III, de care unul din cupluri nu va mai trece. Pentru că joacă unul împotriva altuia. Rezultate:

  • F. Mergea/R.Bopanna (Ind)-V.Troicki/F.Krajinovic (Srb): 5-7, 6-3, 6-4
  • H.Tecău/J-J Roger (Ned) – R. Junaid (Aus)/Adil Shamasdin (Can): 6-4, 7-6

Am pierdut două perechi la fete

Dublurile din care au făcut parte Raluca Olaru şi Monica Niculescu nu au trecut de turul I. În ambele situaţii au întâlnit perechi mai puternice, dar dublul din care a făcut parte Olaru a avut în setul 2, la tie-break 5-4 şi două servicii, ambele nefructificate. În decisiv s-a mers cap la cap 8 game-uri, după care cuplul asiatic s-a desprins în câştigător. Al treilea dublu cu participare românească (Camelia Begu) nu a avut probleme cu două tinere jucătoare din Franţa, de care au trecut în două seturi. Rezultate:

  • R. Olaru/N.Kichenok (Ukr) – Zarina Diyas (Kaz)/Xu Yifan (Chn): 7-5, 6-7, 4-6
  • M. Niculescu/A. Para (Esp) – T.Bacsinszky (Sui) Chuang Chia (Tai): 4-6, 3-6
  • I-C Begu/Lara Arruabarrena (Esp) vs M.Arcangioli/Chloé Paquet (Fra): 6-2, 6-0

Tecău, două victorii în 4 ore

La nici două ore după ce a jucat partide de dublu masculin, Horia Tecău a reintrat pe teren pentru proba de dublu mixt, alături de slovena Srebotnik. Cu toate că a avut în faţă un dublu destul de experimentat, perechea româno-slovenă a câştigat în două seturi:

Horia Tecău/Katarina Srebotnik (Slo) – Roger Vasselin/Stephanie Foretz (Fra): 6-2, 6-4

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.