Dezbatere privind situația patrimoniului de la Roșia Montană

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, în colaborare cu Ministerul Culturii, organizează o întâlnire ce va avea loc la Roșia Montană, marți, 20 august, începând cu ora 15.00.

Membrii comisiei și ministrul Daniel Barbu se vor întâlni cu reprezentanții autorităților locale, cu societatea civilă și cu presa pentru a afla de la fața locului care este situația patrimoniului cultural de la Roșia Montană, în condițiile în care au existat inițiative pentru includerea sitului Roșia Montană pe Lista tentativă UNESCO.

Vor avea loc dezbateri referitoare la proiectul Roșia Montană în cadrul unor discuții cu autoritățile locale din zona Roșia Montană și din județul Alba.

Invitată la această dezbatere a fost și Asociația Heritage.

O eventuală participare este însă condiționată de prezența unor organizații nonguvernamentale care în decursul timpului, este știut, au participat activ la valorificarea patrimoniului din zona Roșia Montană pentru includerea sitului pe Lista tentativă UNESCO: Academina Română, Ordinul Arhitecților din România, Uniunea Arhitecților din România, Asociația Arhitectură Restaurare Arheologie, Asociația Ad Astra, Fundația Culturală Roșia Montană, Pro Patrimonio, ICOMOS – România.

“(…)Numai cu o participare adecvată se va putea asigura climatul profesional pentru întâlnirea cu autoritățile locale, în spiritul respectului pentru această comunitate și pentru valorile de patrimoniu universal”, se arată în răspunsul Asociației Heritage la invitația adresată de parlament.

Sursa foto: Alexandra Dodu, Fundaţia Culturală Roşia Montană

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.