×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 20 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 18:39
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Vicecancelarul german
"Dezmembrarea UE nu mai este de neconceput"
Sigmar Gabriel
Sigmar Gabriel

Insistența Germaniei asupra austerității în zona euro a lăsat Europa mai divizată ca oricând, iar o dezmembrare a Uniunii Europene nu mai este de neconceput, a declarat vicecancelarul german Sigmar Gabriel pentru revista Der Spiegel, transmite sâmbătă Reuters, potrivit independent.md.

Gabriel, al cărui Partid Social Democrat (SPD) este partener în marea coaliție cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, a spus că eforturile extenuante ale unor țări precum Franța și Italia de a-și reduce deficitele fiscale implică riscuri politice.

“L-am întrebat cândva pe cancelar, ce ar fi mai costisitor pentru Germania: ca Franței să i se permită să aibă o jumătate de punct procentual mai mult la deficit (stabilit la maximum 3% din PIB pentru zona euro) sau ca Marine Le Pen să devină președinte?”, a declarat Gabriel, referindu-se la lidera Frontului Național (extrema dreaptă). Angela Merkel “încă îmi mai datorează un răspuns”, a adăugat Gabriel, al cărui partid pledează pentru o concentrare mai mare pe investiții, în timp ce conservatorii lui Merkel pun accentul pe disciplina fiscală ca fundament al prosperității economice.

Este de așteptat ca SPD să-l aleagă pe Gabriel, președintele formațiunii, care este și ministru al economiei în guvernul german, pentru a candida împotriva cancelarului Merkel în scrutinul federal din septembrie, au declarat în această săptămână surse din partid.

Întrebat dacă el chiar crede că ar putea câștiga mai multe voturi prin transferul mai multor bani din Germania către alte țări ale UE, Gabriel a răspuns: “Știu că discuția aceasta este foarte nepopulară. Dar mai știu și despre starea UE. Dezmembrarea sa nu mai este de neconceput”. “Dacă acest lucru se va întâmpla, copiii și nepoții noștri ne vom blestema. Pentru că Germania este cel mai mare beneficiar al comunității europene, atât din punct de vedere economic, cât și politic”, a mai spus el.

În altă ordine de idei, Gabriel a susținut că ar trebui interzise în Germania moscheile conduse de islamiști ultraconservatori, cunoscuți sub numele de salafiști, astfel de comunități ar trebui dezmembrate și predicatorii expulzați. “Pe acest subiect am toleranță zero”, a insistat Gabriel atunci când Der Spiegel i-a amintit că tunisianul care a ucis 12 oameni într-un atac la un târg de Crăciun din Berlin avea legături cu predicatori salafiști.

“Moscheile salafiste trebuie interzise, comunitățile trebuie dezmembrate, iar predicatorii expulzați. Și cât mai repede cu putință”, a susținut vicecancelarul german.

(R.C.)Publicat Sâmbătă, 07 ianuarie 2017
4988
 | 7
 | 19
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Jder
+2
Se apropie alegerile pt Bundestag.Deja in culise directorii de campanii pregatesc scenariile si strategiile de "traducere" a electoratului.Daca am inteles bine din declaratiile de presa ale presedintelui SPD acesta s-a exprimat pentru "delegarea mai multor competente" pt tarile UE ,in special in politica fiscala.Dintre preconizatii candidati la postul de Cancelar,S.G. pare cel mai uman. SPD insa trebuie sa se bazeze pe o coalitie cu FDP si Verzii sau chiar cu Die Linke originara din landurile estice.Oricum destinele politicii germane sunt dictate cu severitate de interesele corporatocratiei,de mai vechii si mai noii Junkeri,obisnuiti de mult timp cu tehnica retelelor de influenta in toate cercurile politice relevante...
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
nicu cohen
+1
Daca UE se dezmembreaza sa vedeti ce de fiare vechi o sa ramina ... iar or sa faca brunetii de la Buzesti bani .
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
Stoly
0
se „pare” că începe să le vină mintea la cap...
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
RĂZVRĂTITUL
+2
U.E. a fost, este și va fii, o alcătuire vremelnică, născută din minți necunoscătoare, bolnave sau interesate. Depinde din ce unghi privești. Oricum, fiind împotriva firii, nu poate avea viață lungă. Să vezi atunci cum vor apare, ca ciupercile după ploaie, o sumedenie de intelighențe, care vor argumenta precum că U.E. a fost o alcătuire nefirescă sau că numai alcătuitorii sunt de vină, că o asemenea creație benefică s-a năruit.
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
Mircea
0
Nu trebuie sa se dezmembreze, trebuie sa se adapteze noilor provocari. Nu globalism desantat, dar este benefica o Europa a natiunilor care sa se protejeze economic, sa-si conserve diversitatea culturala dar sa aiba si libertate totala de miscare in interiorul spatiului european. Suprastructurile europene nu trebuie doar sa-i protejeze pe cei puternici ci sa armonizeze interesele diverselor state componente si sa le ajute pe cele in dificultate sa-si rezolve problemele, nu sa le ingroape. De o asemenea Europa Unita avem mare nevoie. Insa o Europa cu granitele bine protejate, nu subminate din interior de persoane malefice ca Merkel. Asta va fi misiunea dv. din pozitia de Cancelar al Germaniei, domnule Sigmar Gabriel. Eu unul va apreciez pentru multe din pozitiile dv. dar si pentru faptul ca aveti o trasatura rara la un german: aveti simtul umorului! Iubiti viata si asta e mare lucru, pentru ca daca nu putem sa ne bucuram de viata, atunci la ce bun sa mai traim? Doar ca sa muncim distrugand planeta?
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
dan
-2
E chiar de dorit !
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
c.g.
+3
U.E. este azi o golanie, prin organismele sale, trebuie sa ramana o piata comuna !
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
iorga
+4
Nu-i nici o noutate ca *Albionul cel perfid* , Anglia ce ade toate zilele, a profitat de sute de ani doar de *situaiile si intotdeauna de orice oportunitate de a *mulge orice si pe oricine pentru propriile interese si profit*, nefiind NICIODATA de acord sa *imparta cu nimeni NIMIC*, nu va vine sa credeti, cititi cu atentie *istoria Angliei*, impartirea puterii cu Germania, Franta ..., prea complicat. O UE in care sa vine si saracii Europei ... nu mai intereseaza Anglia, ea vrea doar *resursele saracilor Europei pentru propria bunastare*, o vor urma si ceilalti mari ai Europei, pentruca, va veni un punct dificil in care nu vor ai dori sa *imparta bunastarea cu saracii Europir, ci vor de la acestia dar ...resursele lor, materiale si umane ... restul ... aracii sacramana tot saraci ... asa-i lumea impartita de CEI MARI.
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
a
+4
Cu tot respectul - In presa serioasa, personajele politice nu sunt prezentate doar cu prenumele. Aceasta intimitate fortata nu si-o permit decat fituicile tuipeiste, ceea ce nu este cazul cu "Cotidianul". Gabriel in sus, Gabriel in jos, suna foarte urat, credeti-ma ! In rest, viziunea asupra democratiei "europene" a domnului Sigmar Gabriel " social-democrat", este aceiasi cu a doamnei Merkel - totul depinde de Germania, doar ca d-na Merkel nu permite, pe cand dl.Sigmar ar permite ( daca i s-ar da voie ) Despre ce ar vrea celelalte tari-nimic ! Ai intrat in hora, trebuie sa joci, dar nu haotic, ci dupa comanda.Iar comanda e la mine. S-ar putea totusi ca Germania sa aiba dreptate exact in sensul proverbului nostru : e rau cu rau, dar mai rau fara rau.
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
nicu cohen
+14
Cu cit mai repede , cu atit mai bine ! Sa speram ca monstrul FMI va acea aceasi soarta .
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 5 ore şi 33 minute
Coldea, candidat unic la un concurs fake
Publicat acum 11 ore şi 53 minute
Femei frumoase pe funcții superbănoase
Publicat acum 8 ore şi 38 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 11 ore şi 11 minute
Andrei Marga

Cum cei mai mulți se consideră creștini, se poate spune că, în Europa, creștinismul este mai mult decât viziune - este însuși mediul formării și referința fundamentală. Pot fi însă luate în serios partidele și persoanele care-și afișează adesea cu emfază afilierea?

Andrei MargaPublicat acum 21 ore şi 52 minute