Dezvăluire-bombă despre o investiţie de milioane de euro a companiei Hidro-Prahova

După ce un cititor al observatorulph.ro a dezvăluit că o investiţie importantă a companiei Hidro Prahova este compromisă, reprezentanţii companiei de apă a Consiliului Judeţean Prahova au efectuat o verificare în teren, relatează observatorulph.ro. În urma inspecţiei, s-a constatat că lucrările prestate la staţiile de epurare din Câmpina şi Plopeni au fost prost executate şi pun în pericol investiţia al cărei termen de finalizare a fost amânat deja cu un an! Sesizarea cititorului observatorulphro care a declanşat ancheta:

„Prin prezenta doresc sa alertez autoritatile pentru lucrarile NECONFORME executate de la Statia de Epurare Campina, lucrare ce se desfasoara in cadrul priectului CL2, unde beneficiar este SC HIDROPRAHOVA S.A.

In luna decembrie am fost informat indirect ca managerul de proiect din partea Antreprenorului General Passavant in cadrul proiectului CL2 – Reabilitare Statii de Epurare Campina si Plopeni, referitor la o solutie constructiva si rapida pentru remedierea unor lucrari compromise in cadrul statiei de epurare Campina. Este vorba de bazinele nr. 240 si nr. 260 care in urma presiunii foarte mari a apei subterane au fost pur si simplu ridicate / dislocate cu aproximativ 1.5 m , totusi vorbim despre greseli grave atat in executie cat si in proiectare, tinand cont ca aceste bazine au o suprafata de peste 3000 m2, un volum de peste 18000 m3. Exista si poze care dovedesc acest lucru. Din informatiile pe care le detin, aceste lucrari au fost deja receptionate si platite.

In cursul zilei de azi, 03.02.2016, am aflat ca nu au fost anuntate autoritatile, respective ISC-ul si Disciplina in constrcutii, poate chiar si Beneficiarul, pentru aceste lucrari compromise. Ma ingrijoreaza faptul ca se pot musamaliza astfel de lucrari neconforme care probabil nu vor fi remediate conform normelor in vigoare si vor fi musamalizate. Trebuiesc recuperate atat banii platiti cat si daunele produse ca imagine si intarzieri.

Pe aceasta cale va rog sa luati masurile necesare ce se impun intr-o astfel de situatie. sa aveti in vedere garantia acestor lucrari.

– Care este termenul de finalizare pentru aceste lucrari ?

– Cum este oare posibil sa se receptioneze si sa se mai si plateasca astfel de lucrari ?

Cu stima, un simplu cetatean roman”

Contactat telefonic, Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova a prcizat că bacteria clostridium perfringens a fost depistată în sistemul de alimentare cu apă în urmă cu şapte zile, atunci când la Breaza a avut loc o avarie. Direcţia de Sănătate Publică a fost anunţată de această situaţie, iar populaţia a fost avertizată prin afişe stradale să nu consume apa.

Problema a apărut în urmă cu o săptămână după ce DSP Prahova a descoperit în urma analizelor că apa este infectată cu bacteria clostidrium.

„La Breaza au mai fost probleme cu calitatea apei, motiv pentru care s-au efectuat lucrări pentru alimentarea localităţii cu apă de la Paltinu. Până acum alimentarea se făcea din Prahova. Pe perioada în care s-au făcut probe, Hidro Prahova a anunţat populaţia să fiarbă apa pe perioada în care se face trecerea pe noul sistem de alimentare.” a susţinut Rodica Paraschiv, prefectului judeţului Prahova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.