Dezvăluire uluitoare despre jihadiști

În Siria s-au aflat sau continuă să se afle aproape 12.000 de jihadiști străini provenind din 50 de țări, inclusiv 100 de americani.

Aproximativ 12.000 de combatanți jihadiști străini proveniți din 50 de țări s-au deplasat în Siria de la izbucnirea conflictului în urmă cu peste trei ani, inclusiv ”un mic număr de americani”, a anunțat joi Departamentul de Stat al SUA, conform AFP.

”Credem că în Siria există aproximativ 12.000 de combatanți din cel puțin 50 de țări — combatanți străini, inclusiv un mic număr de americani — care au ajuns în Siria de la începutul conflictului” în martie 2011, a declarat purtătoarea de cuvânt a Marie Harf.

”Probabil că ei nu mai sunt acolo”, a adăugat Harf, fără să indice precis numărul cetățenilor americani angajați în rândul jihadiștilor.

În cadrul guvernului american se crede că peste 100 de americani au fost în Siria sau au încercat să plece acolo în ultimii trei ani. Washingtonul n-a identificat însă o filieră de recrutare organizată pentru eventuali jihadiști americani, cum este cazul în unele țări europene.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.