Dezvăluiri despre atacatorul de la Londra

Atacatorul de la Londra era născut în Marea Britanie. Premierul Theresa May a declarat în Parlament că autorul atacului, pe care l-a numit „o figură periferică”, era născut în Marea Britanie și a fost anchetat de MI5 pentru legături cu extremismul violent. Acesta nu era în vizorul serviciilor de securitate în prezent. „Nu era inclus în actualul tablou de intelligence. Nu existau informații cu privire la intențiile sale sau la complot”, a spus ea. Premierul britanic a mai precizat că atacul a fost inspirat de ideologia islamistă.

Update: Poliţia Metropolitană: Atacatorul se numește Khalid Masood. Teroristul avea 52 de ani și nu existau informații că plănuia să comită un atac. A fost condamnat în trecut pentru infracţiuni precum posesie de arme albe şi vătămare corporală din culpă.

Bărbatul a fost condamnat prima dată în noiembrie 1983 pentru distrugere și ultima dată, în decembrie 2003, pentru posesie de arme albe. Acuzațiile la adresa lui au mai inclus, de-a lungul timpului, tulburarea ordinii publice și atac la persoană. Nu era inclus în lista de 3.000 de suspecţi de jihadism din Marea Britanie.

Născut în Kent (sud-estul Angliei), teroristul trăia de puțin timp în West Midlands (centru).

Update: Un american mort în atentatul de la Londra

Update: Atacatorul a folosit în atentat un autoturism Hyundai închiriat, a confirmat compania proprietară a autovehiculului.

Update: Atentatul de la Londra, revendicat

Update: Imagini din timpul atacului

Theresa May a prezentat filmul evenimentelor de miercuri. “La 14.40 un singur atacator a intrat cu viteză cu maşina în pietonii de pe Westminster Bridge, omorând doi oameni şi rănind aproximativ alţi 40. Pe lângă cei 12 britanici internaţi, ştim că victimele includ trei copii francezi, doi români, patru sud-coreeni, un german, un polonez, un irlandez, un chinez, un italian, un american şi doi greci. Şi suntem în contact cu Guvernele ţărilor celor răniţi”, a spus May, menționând că printre răniţi se numără şi trei ofiţeri de poliţie care se întorceau de la un eveniment în onoarea lor şi că doi dintre ei sunt în continuare în stare gravă.

“Atacatorul a părăsit apoi vehiculul şi a s-a apropiat de un ofiţer de poliţie la Carriage Gates, atacând acel ofiţer de poliţie cu un cuţit mare, înainte de a fi împuşcat letal de un poliţist înarmat”, a mai precizat premierul Marii Britanii.

Trei persoane și-au pierdut viața în în afara de atacator: un polițist britanic de 48 de ani, un bărbat american și o femeie de 43 de ani de origine spaniolă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.