Dezvăluiri despre femeia care l-a înfundat pe primarul Iașiului

„Blonda lui Gheorghe Nichita”, care l-ar fi turnat pe edil la procurori pentru că o spiona, lucrează în Primăria Iaşi de aproape opt ani, iar în prezent s-ar afla în căutarea unui alt loc de muncă, relatează ziaruldeiasi.ro.

În vârstă de 33 ani, Adina Samson, presupusa fostă amantă a primarului Iașiului, a absolvit Facultatea de Administraţie Publică la Universitatea „Al.I.Cuza” în 2005, studii pe care le-a continuat cu un master în aceeaşi specializare realizat în perioada 2008 – 2010, conform sursei citate.
Prezenţă discretă la nivelul municipalităţii, Samson a ajuns la municipalitate direct de la Centrul de Informare pentru Cetăţeni.

După ce a lucrat în mai multe birouri de-a lungul timpului, inclusiv la cel de Relaţii Internaţionale, în perioada martie 2013 – iunie 2014, Adina Samson a devenit inspector de specialitate la Primărie, lucru care i-a permis să se mute într-un birou alăturat celui pe care îl deţine Nichita, ambele spaţii fiind percheziţionate de DNA.
Principalele atribuţii ale acesteia erau de a redacta adrese şi referate de specialitate şi organizarea de evenimente desfăşurate de municipalitate sau parteneri: dezbateri, conferinţe sau simpozioane. O altă atribuţie era de actualizare a bazei de date a instituţiei, cu datele de contact ale instituţiilor şi persoanelor publice din administraţia publică, locală şi centrală, mediul universitar, cultural şi economic, scrie publicația ieșeană.

De asemenea, Adina Samson era responsabilă cu elaborarea de materiale informative şi întocmirea de sinteze a raportului anual al primarului Gheorghe Nichita. O componentă a activităţii ei consta şi în „gestionarea de apeluri şi rezolvarea urgentă a problemelor cetăţenilor cu sprijinul celorlalte departamente ale instituţiei”, după cum ea însăşi a afirmat într-un CV consultat de „Ziarul de Iaşi”.
În iunie 2014 este promovată şefă de serviciu
Adina Samson a fost promovată în funcţia de şefă la Serviciul Managementul Calităţii şi Control Intern Managerial în luna iunie 2014. Noua funcţie i-a adus o relaţie directă cu primarul Gheorghe Nichita, în sensul că aceasta, prin fişa postului, trebuia să-i raporteze edilului şef „stadiul implementării, funcţionării şi eficienţa sistemului de management al calităţii şi a sistemului de control intern şi managerial al Primăriei şi al unităţilor subordonate”. Samson este responsabilă şi cu menţinerea comunicării între Primărie şi entităţile din subordine. După momentul în care a fost promovată, la nivelul municipalităţii, au început să existe zvonuri conform cărora între Samson şi Nichita ar exista o relaţie care depăşeşte barierele profesionale. „Nu s-au afişat niciodată împreună, nici la petreceri, nici la evenimente, dar aveau o relaţie foarte apropiată”, au declarat surse din Primărie.
În ciuda relaţiei directe cu Nichita şi poziţia sa în cadrul Primăriei, Adina Samson şi-a depus CV-uri pe site-uri care prezintă oferte de locuri de muncă. „Aş dori să lucrez în domeniul managementului calităţii deoarece am pregătirea necesară şi o experienţă de peste 3 ani în acest domeniu”, arată Samson.
Înamorat până peste cap de femeia pe care o spiona, pentru care ar fi și divorțat, primarul Iașiului i-a pus pe politiști locali inclusiv să verifice dacă patul dintr-o cameră de hotel unde a fost amanta lui scârțâie în timpul unei partide de amor. Politiști erau îndemnați să sară în pat pentru ca alții să audă de afară dacă patul scârțâie.

Astfel, poliţişti locali şi angajaţi de la salubritate au fost trimişi de primarul Gheorghe Nichita la Suceava. Misiunea pe care au avut-o acolo era de a testa dacă patul dintr-o anumită cameră de hotel scârţâie sau nu, conform unor înregistrări de la dosar. Misiunea a fost un eşec, pentru că la momentul respectiv camera era ocupată.

INTERCEPTĂRI

Gh. Nichita: Alo! A… băiatul asta, cu tine împreună și cu Dumi, plecați la Suceava mâine dimineață și facem o reconstituire.

Gh. Nichita: Deci, la hotel, mergi, iei camera, îi spui… „Băi, vrem ceva să…” mă rog, nu tre’ să știe aia de acolo.

Polițist local: Ok.

Gh. Nichita: Și tu cu Dumi în pat și ăla să vă asculte.

Polițist local: Ok.

Gh. Nichita: Îl pui pe… îl pui pe agent în pat…

Polițist local: Da, am înțeles.

Gh. Nichita: Cu… Dumi și tu asculți. Și invers.

De asemenea, ar fi fost făcute verificări inclusiv la Aeroportul International Iași pentru a vedea dacă un eventual amant al Adinei Samson vine în Iași. Politiștii locali erau determinați să fie vigilenți zi și noapte.
Ce scrie presa locală despre presupusa legătură amoroasă a primarului. Vă prezentăm un fragment din publicația ieșeană bzi.ro:

„Relația de amor tumultuoasă! Amanta îl înșela

Relația de dragoste dintre primarul Gheorghe Nichita și Adina Samson, cea pe care el a pus-o șefă la Serviciul de Management al Calității, a fost una destul de tumultuoasă. Gurile rele susțin că tânăra de 30 de ani l-ar fi determinat pe acesta să divorțeze de Florentina Nichita, o doamnă respectabilă, profesoară la un liceu din Iași. După ce a băgat divorț, Nichita s-a mutat de la vila lui din Copou și și-a lăsat nevasta acolo. Numai că, pasiunea pentru Adina s-a transformat într-o adevărată obsesie. Fata voia să iasă prin cluburi să se distreze, să-și trăiască tinerețea… Tot ce-și dorea el era discreție. Se întâlneau prin locuri ascunse și nu s-au afișat niciodată la evenimente oficiale. Între cei doi au avut loc mai multe certuri generate de acuzațiile de gelozie pe care și le adresau reciproc. Supărat că nu are probe clare prin care să demonstreze că este înșelat, Nichita le-a ordonat subalternilor săi să o urmărească pe Adina. Bineînțeles au început să apară și rezultatele: polițiștii de la Locală au descoperit că într-adevăr aceasta îl înșela. În acest context, primarul a devenit de-a dreptul bolnav. Pe de altă parte, amanta, speriată de modul în care este urmărită și hărțuită, a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași pentru comiterea infracțiunii de amenințare. Ulterior, această plângere a ajuns pe masa procurorilor de la DNA având în vedere că era vorba de primarul Nichita. Adina Samson n-a crezut nicio secundă că se va ajunge aici. A vrut doar să fie lăsată în pace”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.