Dezvăluiri despre imixtiuni externe în cazul deputatului Ion Stan şi al altor fruntaşi ai USL

Recenta vizită la Guvern a însărcinatului cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, nu a fost una de rutină, ci a avut ingredientele unui amestec în chestiuni politice de natură internă şi ale unei presiuni asupra afacerilor justiţiei.

Fară a transmite un punct de vedere oficial al Departamentului de Stat, ci cu carater de recomandare informală, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a sugerat că soluționarea cu celeritate a câtorva cazuri de coruptie, nominalizându-i pe senatorul Dan Voiculescu, precum și pe deputatul Ion Stan şi pe fostul deputat Ion Dumitru, ar fi împreună un semnal important pentru un raport MCV favorabil pentru România.

În cazul deputatului Ion Stan, Duane Butcher s-a interesat dacă nu ar fi posibilă reluarea votului în Camera Deputaților. Premierul a precizat că ar fi posibilă doar o altă solicitare de arestare, pe baza unui nou dosar. Un răspuns care poate însemna întelegerea mesajului transmis?

În altă ordine de idei, aşa cum de altfel era ştiut, însărcinatul cu afaceri a confirmat că fostul ambasador, Mark Gitenstein, a avut unele iniţiative neavenite, fiind criticat la Departamentul de Stat că ar fi determinat inflamarea antiamericanismului în România.

Cu toate conotaţiile negative ale lobby-ului făţiş practicat de Gitenstein, împotriva uzanţelor diplomatice, aspectul acesta delicat ar trebui depăşit, deoarece interesele de afaceri ale unor importante companii americane ar fi prejudiciate, dacă s-ar da înapoi de la angajamentele asumate faţă de Lockheed Martin, Chevron şi George Soros în cazul exploatării resurselor de cupru, aur, argint şi metale rare din Munţii Apuseni.

Însărcinatul cu afaceri, ca şi fostul ambasador (prezent în Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în momentele tranşării arestării deputatului Ion Stan) au fost neplăcut surprinşi că luarea de cuvânt a deputatului Ion Stan din Cameră a fost întreruptă de aplauze şi încheiată în aplauzele unei părţi însemnate a deputaţilor prezenţi la şedinţa în care s-a respins încuviinţarea arestării sale preventive.

Mai mult, a provocat o mare dezamăgire rezultatul votului, în realitate fiind un număr mai mare de voturi împotriva încuviinţării arestării preventive, decât cel anunţat oficial. În comisia de numărare a voturilor a izbucnit un scandal în momentul în care rezultatul a apărut ca fiind împotriva cererii D.N.A., de încuviinţare a arestării.

Deputaţii din comisie, soldaţi credincioşi în serviciu străin, au exercitat presiuni pentru reintroducerea bilelor deja numărate în urne, reluarea numărătorii şi, evident, inversarea rezultatelor votului. Malversaţiunea nu a fost posibilă, fiindu-i opus refuzul categoric al reprezentanţilor Partidului Naţional Liberal, Partidului Conservator , ai U.D.M.R. şi celorlalte minorităţi, care au spus că părăsesc sala şi vor iesi la declaraţii publice.

În timpul scandalului din comisia de numărătoare a voturilor, duba si echipa de arestare erau în dispozitiv la ieşirea din sediul Parlamentului, de unde urma să se realizeze transmisia în direct a arestării. Nu a fost să fie…

Anterior scenariului de provocare şi a regiei denunţului orchestrate de oamenii serviciilor secrete din justiţie, partenerii autohtoni ai Companiei Lockheed Martin i-au făcut deputatului Ion Stan două propuneri tentante. Prima, suportarea integrală a costurilor campaniei electorale. Oferta a fost refuzată. A doua… deschiderea şi alimentarea unui cont bancar în străinatate în schimbul abţinerii de la declaraţiile politice de susţinere a industriei de apărare a României. Şi această ofertă a fost refuzată.

Nu ştim cu exactitate valorea finală a depozitului bancar, dar aceiaşi ofertanţi i-au dat denunţătorului Sorin-Nicusor Dima 2 milioane de euro, pentru satisfacerea creditorilor care-l urmăreau, cerandu-i, în schimb, să intre în regia înscenării judiciare pentru eliminarea incomodului deputat Ion Stan. Această “operaţiune specială” s-a realizat sub strict control din partea unui înalt funcţionar al unui important serviciu secret, aflat pe statul de plată al partenerilor Lockheed Martin, care-i alimentează conturile bancare externe.

Ion Stan, între alte probleme stringente ale industriei de apărare, a interpelat factorii responsabili în legătura cu sistematica sabotare a omologării şi trecerea la producţia de serie de către Intreprinderea Mecanică Moreni a transportoarelor blindate “Saur 1 “ si “Saur 2”. I s-a dat de înţeles că trebuie achiziţionate 400 de transportoare din “stocul rece” al unui “partener extern”. Mai mult, această condiţionare bloca şi contractarea externă a producţiei de transportoare, fiindca ceea ce era bun pentru export, putea intra şi în dotarea Armatei Române.

Dupa reţinerea ilegală, prin violarea imunităţii parlamentare, anchetatorii i-au făcut lui Ion Stan aluzii la o sesiune prelungită de colaborare, vreo doi ani si jumătate ( aluzie, cumva la condamnarea deja stabilită ! ) pentru a-i ajuta la instrumentarea cauzelor privindu-i pe fostul şi actualul preşedinte al Consiliului judetean, pe Rovana Plumb şi… de ce nu, chiar şi pe Victor Ponta!
Deputatul Ion Stan le-a replicat că pot avea destulă treabă serioasă de făcut, dacă s-ar sesiza din oficiu în legătură cu cele semnalate prin declaraţiile politice şi interpelările accesibile oricui. Anchetatorii i-au spus că nu se pot intra pe acele piste, fiindcă se ard .
Deputatul Ion Stan, în absenţa prezentării probelor, neavând ce combate, s-a abţinut de la orice declaraţii, solicitând să se dea curs dosarului .

I.C.C.J. este plină de judecători care s-au promovat între ei în perioadele în care făceau parte din Consiliul Superior al Magistraturii. Deloc întâmplător, tocmai unor asemenea judecători le-au fost repartizate cauzele cu substrat şi miza politice.
Aflăm, din chiar interiorul viesparului, că la Grupul Operativ de Coordonare a Activităţii Ofiţerilor Acoperiţi al SRI, condus de colonelul Marius Stoica, este alertă maximă în chestiunea revoltei magistraţilor faţă de subordonarea ocultă a Consiliului Superior al Magistraturii. Pierderea controlului secret asupra CSM este echivalată cu o gravă ameninţare la adresa securităţii… naţionale, spun ei.
În realitate, însă ,a securității personale a camarilei din fruntea rețelelor corupţiei instituţionalizate politic din România. Interesele acestei camarile, care lucrează sub control extern, fiind, la rândul ei, şantajată şi ţinută sub presiune, cer câțiva vinovaţi de serviciu, ca perdea de fum pentru propria protecție. A celor de aici şi a celor de aiurea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.