Dezvăluiri despre pilotul avionului prăbușit

Pilotul australian al avionului prăbușit marți peste un centru comercial din orașul Melbourne, accident soldat cu decesul tuturor celor cinci persoane aflate la bord, făcuse obiectul unei investigații cu privire la un incident aerian produs în 2015, au anunțat oficiali australieni, citați de DPA, conform Agerpres.

Pilotul Max Quartermain și patru cetățeni americani au murit după ce avionul în care se aflau, un bimotor model Beechcraft, s-a prăbușit marți dimineață peste un centru comercial situat în apropiere de aeroportul Essendon din Melbourne.

Quartermain, pilot cu o experiență de 38 de ani, făcea obiectul unei anchete a Biroului australian pentru siguranța transporturilor (ATSB) în legătură cu un incident în care avionul pe care îl pilota a fost „aproape de coliziune” cu un alt avion, în septembrie 2015.

Avionul pe care îl pilota s-a apropiat atunci la mai puțin 1,8 kilometri în plan orizontal și 90 de metri în plan vertical de un alt avion, în condiții meteorologice nefavorabile, a precizat pe site-ul său ATSB, care a descris incidentul drept unul „grav”.

Un purtător de cuvânt al Autorității australiene pentru siguranța aviației civile a declarat că după respectivul incident pilotului Max Quartermain i s-a cerut să facă o serie de teste de competență, pe care le-a trecut. ”Pilotul a făcut acele controale. De asemenea, ulterior pilotul a trecut și toate celelalte teste înaintea zborului de ieri (marți)”, a adăugat el.

Avionul pilotat marți de Quartermain pare să fi avut o „problemă catastrofală la motor”, la scurt timp după decolare, potrivit poliției australiene. Conforma presei locale, aparatul de zbor transporta patru bărbați cu cetățenie americană pasionați de golf către insula King, din strâmtoarea Bass.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.