Dezvăluiri făcute de Omar Hayssam din închisoare

Omar Hayssam, cunoscut drept cel mai periculos om din România, a oferit un interviu în exclusivitate postului Antena 3. În emsiunea Sinteza Zilei, omul de afaceri a făcut dezvăluiri şi mărturisiri grave.

Întrebat dacă este cel mai periculos om din ţara noastră, Omar Hayssam a recunoscut: „Niciodată. Nu poate fi vorba să fiu cel mai periculos. Mă aflu în acestă situaţie probabil pentru că anumite persoane vor să motiveze anumite lucruri din viaţa lor. Să discute cu toţi cei care m-au însoţit, dacă măcar unu la o mie are în sinea lui să spună că eu pot să fiu periculos. (…) Cei mai periculoşi oameni sunt cei care m-au făcut cel mai periculos prin vorbe. Din start sunt cateva persoane în frunte cu Mohamed Yassin“, a declarat Hayssam.

Omul de afaceri a povestit şi episodul când l-a cunoscut pe Mohamed Yassin şi i-a dat bani celui supranimit „Profesorul“.

„Pe 2 noiembrie 2004, m-am trezit cu poliţişti, cu mascaţi, cu procuriri, care percheziţionau afacerile mele. Şi au deschis un dosar economic de evaziune fiscală sau spălare de bani. A doua zi, Mohammad Yassin a venit la mine. Ne cunoşteam din vedere. În lipsa mea vorbea de mine nu tocmai bine. Eram un fel de lider la arabi. Mi-a spus că ştie ce s-a întâmplat cu acest control si el are posibilitate să mă ajute dacă vreau. Şi cu această ocazie să mă mut de la PSD la PD. I-am spus să-mi dea răgaz câteva zile şi discutăm. Am revenit la Yassin şi i-am spus hai să ne vedem. Mi-a spus că poate să mă ajute să nu mai calce nimeni. Mă costă două milioane de dolari şi mai finanţezi şi tu campania. Aveam doar 150.000 cash, i-am trecut drept garantie o parte din averea mea (…) A intrat în minister, a zis că a vorbit domnul profesor cu el şi de acum eşti liniştit. Yassin mi-a spus că banii au ajuns la Blaga. Dosarul nu s-a rezilvat, s-a reluat în 2008. Dar nu am mai fost căutat atunci“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.