Dezvăluirile avocatei Alinei Bica

Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, a declarat miercuri seara că fosta șefă antimafie a fost arestată preventiv pe baza denunțului unui fost consilier, Ionuț Mihăilescu. Alte probe nu mai există la dosar, susține aceasta, conform b1TV.

”Domnul Mihăilescu este fostul consilier al doamnei Alina Bica a lucrat până în anul 2003 (n.r. cu fosta șefă DIICOT), după care s-a retras în mediul privat”, a declarat Laura Voicu într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, dufizată la B1 TV și moderată de Silviu Mănăstire.

Acesta nu a precizat funcțiile pe care Mihăilescu le-a deținut, subliniind însă că Alina Bica a avut în jur de doi-trei consilieri.

Laura Vicol a infirmat de asemenea speculațiile care au apărut în presă privind existența unei relații mai apropiate între Alina Bica și Ionuț Mihăilescu.

”Este o aberație de presă! Doamna Bica este o doamnă căsătorită, cu o căsnicie fericită. Sunt doar vorbe de budoar neadevărate”, a precizat aceasta.

”Susțin în continuare că este un denunț. Ni s-a lăsat suficient timp să frunzărim dosarul, nu există decât denunțul formulat de domnul Mihăilescu. S-a vehiculat prin presă că ar fi vorba de două denunțuri, noi nu l-am găsit. Este vorba de un dosar de la DIICOT cu presupuse fapte săvârșite la nivelul anului 2006 sau 2007, dosar în care s-a dispus inițial o soluție de clasare. Ulterior, doamna procuror Geogiana Hossu a infirmat această soluție parțial la 9 luni după. Mai departe nu mai știm”, a subliniat avocata Alinei Bica.

”Nu există absolut nimic legat de vreo sumă de bani dată doamnei Bica decât simpla afirmație a domnului Mihăilescu neprobată în acest moment. Este de notorietate că domnul Mihăilescu a fost și dânsul arestat și și-a petrecut și dânsul o bună perioadă după gratii. Acest denunț formulat a fost dat în luna februarie când domnul Mihăilescu era încă arestat. În 21 aprilie, doamna Bica a fost eliberată din arest. Activitatea de urmărire penală era în desfășurare”, a menționat Laura Vicol.

Acesta a invocat că Alina Bica a fost încarcerată pe temeiul că reprezintă pericol public.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Stroe 349 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.