Dezvăluirile Elenei Udrea au scos la suprafaţă „acoperiţii” din presă

Mare tulburare au produs dezvăluirile senzaţionale ale Elenei Udrea, în care însuşi şeful SRI, generalul Florian Coldea, a fost nominalizat între sforarii politică, presă sau justiţie! Nu ştiu dacă faptele relatate de Elena Udrea sînt adevărate, dar cum aş putea, dacă mă cred jurnalist, să nu le iau în seamă şi să nu mă întreb dacă există şi probe în susţinerea lor?

Cine spune că aceste dezvăluiri nu merită atenţie pentru că vin tocmai acum cînd Udrea este cercetată într-un dosar penal ori n-are nici o treabă cu meseria de gazetar, ori are misiunea de a decredibiliza informaţiile ce pot arunca în aer fotolii grele din cadrul instituţiilor statului! Un jurnalist liber, fără obligaţii secrete, n-are cum să întoarcă spatele ca şi cum nu l-ar interesa subiectul. Indiferent de sentimentele lui faţă de Elena Udrea, jurnalistul adevărat cere amănunte, caută probe care să lămurească aceste dezvăluiri, căci nu-ţi apare pe tavă în fiecare zi o astfel de pleaşcă de presă.

A spune că Elena Udrea este un personaj oarecare, că spune aceste lucruri doar din disperarea că poate fi arestată nu este decît o manipulare ieftină. Omul cel mai apropiat al lui Traian Băsescu, poate singura persoană de încredere a fostului preşedinte, ştie, în mod sigur, foarte multe lucruri despre foarte multe persoane şi reprezintă un adevărat tezaur de informaţii dacă vrea să vorbească!

Ce ziarist de pe planeta asta n-ar profita de disponibilitatea Elenei Udrea de a face astfel de dezvăluiri, în afara acelor „acoperiţi” care lucrează în presă doar ca misiune de serviciu?

Cînd madam Kovesi spune că nu comentează afirmaţiile unui suspect, te bufneşte rîsul, căci este în derulare celebrul proces al lui Mircea Băsescu, pornit tot de la dezvăluirile unui condamnat penal, Bercea Mondialul! Şi uite ce a ieşit. La fel şi în cazul SRI, care spune că astfel de lucruri sînt neinteresante, de parcă acest serviciu s-ar ocupa de restaurarea operelor de artă, de hermeneutica lui Heidegger, nu de culegerea de informaţii, venite din orice sursă posibilă!

Tocmai comunicatele acestea venite de la DNA şi SRI m-au făcut să urmăresc cu atenţie dezbaterile televiziunilor pe marginea dezvăluirilor făcute de Elena Udrea şi… surpriză! Toate platourile s-au umplut de o mulţime de jurnalişti care au comentat în fel şi chip interviul Elenei Udrea, fiecare cu treaba lui, fiecare cu interesele lui.

Cei care însă mi-au atras atenţia au fost aceia care aveau o singură teză: nu putem să luăm în seamă ce spune Elena Udrea, din moment ce nu a spus aceste lucruri instituţiilor statului, înainte de a fi urmărită penal, deci să nu le băgăm în seamă! Cum adică? Aceşti „ziarişti” aşteptau ca Udrea să se ducă la SRI sau la DNA în timp ce era mîna dreaptă a lui Traian Băsescu? Unde trăiesc aceşti gazetari? Nu ştiu ei că Puterea Elenei Udrea şi a lui Traian Băsescu se bazează şi pe, dacă nu mai ales pe informaţii la care nu are acces oricine? Bani pentru o televiziune, pentru un sondaj de opinie… Astea nu sînt lucruri de spus oricînd în spaţiul public, ci doar atunci cînd acestea servesc propriilor interese, or, Elena Udrea a considerat că acum este momentul să le pună pe tapet, deci să profităm şi noi de ele, să le valorificăm şi să pătrundem astfel într-un loc în care altfel nu avem totdeauna acces.

Aproape la fiecare televiziune am observat că au sărit la gîtul Elenei Udrea cîţiva ziarişti ce păreau trimişi de cei vizaţi în dezvăluirile ei, încercînd să minimalizeze tot ce spunea blonda lui Băsescu. N-am nici o îndoială că aceştia erau „acoperiţii” de care vorbea George Maior, infiltraţii serviciilor în presă, cei care n-au treabă cu meseria de jurnalist căci serviciul lor adevărat este în altă parte.

Eu cred că multe dintre dezvăluirile Elenei Udrea sînt nu numai adevărate, ci chiar fapte ce pot fi probate. Nu cred că Elena Udrea a ieşit aşa, de capul ei cu aceste bombe de presă, fără ca măcar Traian Băsescu să ştie exact ce trebuia să spună. Mai degrabă cred că totul este bine pus la cale, că s-au aruncat pe piaţă lucrurile acestea grave pentru ca persoanele vizate să aleagă între a recunoaşte şi a ascunde, după care, la momentul potrivit, vor veni şi probele, poate chiar din gura lui Băsescu.

Zilele următoare vom vedea pe posturile TV jurnalişti, politicieni şi analişti care vor spune iarăşi că de ce Elena Udrea nu s-a dus la instituţiile statului să reclame încălcarea legii, că de ce nu a spus totul atunci cînd a aflat acele informaţii… Uitaţi-vă bine la cei ce vor spune astfel de bazaconii, reţineţi-le mutrele şi astfel îi veţi depista pe acei „acoperiţi” ai serviciilor secrete! Am putea spune că, în afara dezvăluirilor colosale, Elena Udrea, poate fără intenţie, i-a scos la suprafaţă pe aceşti „acoperiţi”. Ceea ce nu e puţin lucru, mai ales dacă în zilele următoare unele dintre aceste dezvăluiri se vor dovedi adevărate.

Şi încă ceva: adică stăm cu gura căscată la dezvăluirile interne din PSD, făcute de Vanghelie, iar cînd Elena Udrea dă în vileag lucruri grave despre SRI şi DNA ne prefacem că sînt chestii neinteresante? Mai bine i-am asigura protecţie ca nu cumva să încerce cineva să-i închidă gura tocmai acum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.