Di Meola, chitaristul legendar

După concertul susținut duminică la Timișoara, chitaristul Al Di Meola urcă azi pe scenă, la Cluj-Napoca, cu spectacolul „Music of Di Meola, Piazzolla & Lennon-McCartney“. Renumitul muzician american asociat cu sonoritățile jazz-fusion vine în fața publicului de la ora 20.00, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Cariera impresionantă de peste 40 de ani dedicați muzicii l-a transformat pe Al Di Meola într-o legendă a chitarei. De patru ori s-a aflat pe primul loc în topul celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor, o performanță care nu a fost egalată nici până în acest moment. „Este singurul artist care a putut să depășească limitele chitarei și să ajungă mai departe, cu o stăpânire incredibilă și o îndemânare pur și simplu uimitoare“, arată Robert Lynch, istoricul în arta chitarei.

Organizatorii arată că Di Meola a revoluționat stilul interpretativ, iar tehnica sa inegalabilă i-a pavat drumul către o carieră extraordinară. Un artist care prin pasiunea spiritului său creativ și-a câștigat aprecierea internațională. Printre cele mai cunoscute înregistrări ale sale se află „Land of the Midnight Sun“, „Elegant Gypsy“ sau „Casino“, care au încântat inimile milioanelor de fani din întreaga lume. Compozitorul și chitaristul Al Di Meola este un îndrăgit al publicului clujean. Artistul a susținut și în anul 2015 un concert de neuitat, care s-a încheiat cu ropote de aplauze și sentimentul unei seri magice, arată presa clujeană. Concertul va cuprinde atât melodiile deja consacrate, cât și mai multe compoziții noi.

„Am fost în România de multe ori, iar publicul de aici este printre favoritele mele din lume pentru că publicul de aici iubește muzica mea. Iubesc concertele din România și bineînțeles că iubesc și orașele în care am concertat“, declara recent chitaristul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.