×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:16
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Di Meola, chitaristul legendar

După concertul susținut duminică la Timișoara, chitaristul Al Di Meola urcă azi pe scenă, la Cluj-Napoca, cu spectacolul „Music of Di Meola, Piazzolla & Lennon-McCartney“. Renumitul muzician american asociat cu sonoritățile jazz-fusion vine în fața publicului de la ora 20.00, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Cariera impresionantă de peste 40 de ani dedicați muzicii l-a transformat pe Al Di Meola într-o legendă a chitarei. De patru ori s-a aflat pe primul loc în topul celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor, o performanță care nu a fost egalată nici până în acest moment. „Este singurul artist care a putut să depășească limitele chitarei și să ajungă mai departe, cu o stăpânire incredibilă și o îndemânare pur și simplu uimitoare“, arată Robert Lynch, istoricul în arta chitarei.

Organizatorii arată că Di Meola a revoluționat stilul interpretativ, iar tehnica sa inegalabilă i-a pavat drumul către o carieră extraordinară. Un artist care prin pasiunea spiritului său creativ și-a câștigat aprecierea internațională. Printre cele mai cunoscute înregistrări ale sale se află „Land of the Midnight Sun“, „Elegant Gypsy“ sau „Casino“, care au încântat inimile milioanelor de fani din întreaga lume. Compozitorul și chitaristul Al Di Meola este un îndrăgit al publicului clujean. Artistul a susținut și în anul 2015 un concert de neuitat, care s-a încheiat cu ropote de aplauze și sentimentul unei seri magice, arată presa clujeană. Concertul va cuprinde atât melodiile deja consacrate, cât și mai multe compoziții noi.

„Am fost în România de multe ori, iar publicul de aici este printre favoritele mele din lume pentru că publicul de aici iubește muzica mea. Iubesc concertele din România și bineînțeles că iubesc și orașele în care am concertat“, declara recent chitaristul.

Andrei RădulescuPublicat Marţi, 13 iunie 2017
636
 | 2
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Tudose, despre cumulul pensie-salariu
Publicat acum 5 ore şi 57 minute
Brambureala pe puncte și pe notițe
Publicat acum 19 ore şi 22 minute
Barcelona, „noua normalitate“?
Publicat acum 8 ore şi 16 minute
„Ni s-a tot indus că suntem proști”
Publicat acum 2 ore şi 56 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 9 minute