Dictatorul (Dragnea) şi sinistra lui solie

Cu o singură excepţie, Timişoara, pe adresa sediului central al PSD continuă să sosească mesaje de susţinere din toată ţară. Muncitorii şi ţăranii, profesorii şi parlamentarii, medicii şi asistentele medicale din PSD, indiferent de vârstă şi religie, s-au întrunit în şedinţe în care au stabilit că Liviu Dragnea este bun, iar Sorin Grindeanu este rău. În consecinţă, au hotărât că trebuie să stea strâns uniţi în jurul preşedintelui partidului şi că răzvrătitul Sorin Grindeanu trebuie fugărit din Palatul Victoria, dat afară din partid şi numele său şters din cartea de aur a PSD. Dar, vai! Social-democraţii vor avea mult de muncă, fiindcă până în urmă cu câteva zile au scris pagini întregi cu realizările de excepţie ale Guvernului Grindeanu.

PSD negociază cu UDMR, Sorin Grindeanu negociază cu Victor Ponta, iar Victor Ponta negociază cu cine-i mai răspunde la telefon. Ludovic Orban anunţă că PNL este pregătit oricând să intre la guvernare. Lia Olguţa Vasilescu îl atacă pe Sorin Grindeanu, Gabriela Vrînceanu Firea îl atacă pe Victor Ponta, iar Traian Băsescu atacă pe toată lumea. Zvonerii şi răspândacii au reînviat şi se fac pariuri în legătură cu soarta moţiunii de cenzură.

Varianta a. Grupul intitulat „Ieri în Timişoara, mâine-n toată ţara!” se baricadează la Palatul Victoria şi urmăreşte votul din Parlament. Victorie! Moţiunea a picat. Apar primii pesedişti care se plâng că au fost forţaţi să voteze în favoarea dărâmării propriului Guvern şi încep să dea vina pe dictator şi pe sinistra lui solie. Dictatorul fiind Liviu Dragnea, iar sinistra lui solie Gabriela Vrînceanu Firea, cea pe care preşedintele PSD a pus-o să vestească la televiziuni debarcarea lui Sorin Grindeanu.

Miniştrii demisionari dau atacul la rezerva naţională de cenuşă cu care umplu găleţile pe care şi le toarnă în cap la televiziunile de ştiri. Totodată, anunţă că au literatură de sertar, pe care nu au putut să o publice pe post de ordonanţe sau de proiecte de legi din cauza programului de guvernare pe care Liviu Dragnea i-a obligat să-l respecte, cu toate că acesta este plin de lucruri nerealizabile. Unul dintre miniştrii demisionari, în încercarea disperată de a se salva, solicită constituirea unui complet de judecată prezidat de Sorin Grindeanu şi-l cere ca procuror pe Victor Ponta. În faţa instanţei de judecată, acesta îi face praf pe dictator şi pe sinistra lui solie şi adoptă modelul Tudor Postelnicu, spunând spăşit: „Am fost un dobitoc!”.

Varianta b. Moţiunea trece, iar Guvernul Grindeanu este demis. Dictatorul, la braţ cu sinistra lui solie şi cu UDMR, vorbesc în ungureşte despre cum vor serba Ziua Maghiarilor din România la Arcul de Triumf pe 15 martie 2018, în anul când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unirea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.