×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 22 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:13
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Convertit la islam ar fi vrut să comită atacuri cu bombă
Român reţinut pentru acte de terorism

Procurorii DIICOT Iaşi au reţinut un bărbat din Neamț, Cristian Bîrzu, pentru acte de terorism, după ce acesta a vrut să comită "atacuri cu bombă la adresa trupelor speciale ale Ministerului Afacerilor Interne care ar încerca capturarea sa în vederea reîncarcerării", conform procurorilor.

În cauză au fost reţinuţi Cristian Bîrzu, pentru acte de terorism, iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi trafic de migranţi şi Gabriel Pintilie, Cristian Aştefănoaei şi Constantin Mandache, pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat şi fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

"În fapt s-a reţinut că inculpatul Bîrzu Cristian, domiciliat în Roman, judeţul Neamţ, cetăţean român convertit la islam şi identificat cu indicatori de radicalizare, după ce a executat o pedeapsă privativă de libertate în regim de penitenciar în Germania şi în Romania, şi-a exprimat intenţia de a comite atacuri cu bombă la adresa trupelor speciale ale Ministerului Afacerilor Interne care ar încerca capturarea sa în vederea reîncarcerării, acesta aflându-se sub măsura controlului judiciar într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Bacău", arată DIICOT, într-un comunicat de presă.

Bărbatul a fost condamnat pe 2 februarie 2015 de către Tribunalul Neamţ la cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor, faptă ce a avut loc în februarie 2013, victima, un bărbat de 42 de ani, fiind înjunghiată în zona gâtului. Potrivit DIICOT, în timpul executării pedepsei într-un penitenciar din Germania, bărbatul a intrat în contact cu mai mulţi deţinuţi de religie musulmană, unii dintre aceştia radicalizaţi, şi s-a raliat la ideologia acestora, declarându-şi susţinerea faţă de atentatele teroriste ca mod de rezolvare a unor probleme socio-religioase.

Anchetatorii au stabilit de asemenea şi existenţa unui grup infracţional organizat iniţiat în cursul anului 2017 de către ceilalţi trei reţinuţi şi un alt suspect, specializat în contrafacerea de documente şi înscrisuri oficiale, respectiv cărţi de identitate, documente de călătorie, permise de conducere, adeverinţe medicale, contracte de muncă, asigurări auto, plăcuţe de înmatriculare auto, autorizaţii de transport etc.

"La gruparea infracţională a aderat şi inculpatul Bîrzu Cristian care şi-a manifestat în nenumărate rânduri intenţia de a ajuta şi susţine persoane de origine musulmană sau persoane refugiate din ţările în care se desfăşoară conflicte armate, de a pătrunde în spaţiul european, prin punerea la dispoziţia acestora, contra cost, a documentelor de care aceştia au nevoie, documente falsificate de către membrii grupului infracţional menţionat mai sus. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpaţii Aştefănoaei Cristian şi Pintilie Gabriel se ocupau personal de falsificarea actelor iar inculpatul Mandache Constantin avea rolul de a falsifica acte şi de a găsi persoane interesate de falsificarea acestora, de a prelua documentele necesare falsificării, de a primi sumele de bani date pentru falsificare şi de a remite ulterior actele fasificate", potrivit sursei citate.

Cristian Bîrzu a aderat la grupare în 2017, el având rolul de a indentifica clienţi interesaţi să obţină acte falsificate, oameni de la care primea bani.

Totodată, bărbatul a obţinut acte false de la membrii grupării pentru a ieşi ilegal din România în cazul în care ar fi fost condamnat definitiv.

"În urma administrării materialului probator a rezultat faptul că, la sfârşitul lunii iulie 2017, inculpatul Bîrzu Cristian a identificat, prin intermediul unui prieten, un cetăţean sirian care se afla pe teritoriul Marii Britanii căruia, prin intermediul membrilor grupării infracţionale, i-a efectuat un buletin de identitate românesc pe care ulterior l-a expediat în Marea Britanie", arată DIICOT.

Procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, au efectuat, marţi, nouă percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Vaslui şi Roman, şi au ridicat obiecte de cult islamice, bani, 16 telefoane mobile, 14 hard-diskuri, 15 laptopuri, 15 stikuri, 4 imprimante, acte de identitate şi de altă natură falsificate.

Miercuri noapte, Curtea de Apel Iaşi a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Cristian Bîrzu.

Mandate de arestare au fost date şi pe numele lui Gabriel Pintilie, Cristian Aştefănoaei şi Constantin Mandache.

Julieta TârnovanPublicat Miercuri, 13 septembrie 2017
1186
 | 4
 | 6
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
PD
+1
"Pas cu pas" .... Or fi citit si ei cartea...
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Dorin Crisan
+5
Eh, stati linistiti, in tarile "de fitze" din Uniunea Europeana sunt fisati zeci de mii din astia si rezultatul este ca sunt cazati pe bani publici in locatii de lux, ba chiar beneficiaza de ajutoare sociale consistente, chiar primiti cu "bonjour" de catre ofiterii din fata blocului cand ies la plimbare. Probabil ca asta astepta si moldoveanul din poveste. Astimp, in tarile musulmane crestinii sunt decapitati, schingiuiti si persecutati in toate felurile, dar nu-i pasa nimanui. Ma intreb daca cretinoidu' din poveste va lua fo' 40 de ani de inchisoare ca in SUA, ori va deveni "erou" ca in Europa si va fi eliberat dupa 10 secunde?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
G.G.
+8
S-a umflat Coranul in el.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
nicu cohen
+5
Pun pariu ca asta a fost antrenat direct sau indirect de agenti CIA . Vor sa aduca haosul la noi . Cotidianul ia faceti sapaturi sa vedeti de la ce midrasa din Germania a fost tembelizat asta , cine finanteaza acea moschee , cine sint profesorii , unde au fost indoctrinati profesorii etc si veti da de urmele lui imamului Abdul ben Arlington .
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Daniela @ nicu cohen
+3
Pun pariu ca nu e vorba de nici un terorist,ci un alt fraier cu care DIICOT-ul sa arunce praf ìn ochi la proşti ca sa demonstreze ca procurorii fac treabă serioasă. Dacă DIICOT-ul era intr-adevar o structură care se ocupa serios pentru care este plătit cu miliarde de euro, nu ar fi ajuns ca în România să existe Grupul Statal Mafiot care conduce prin abuzuri și încălcarea legii precum și a constituției acest popor naiv și umil. Din păcate nimic Altceva nu se vede în tara asta une, justiție abuzivă şi minciună în cantitate nelimitată livrata gratuit la prostime. Cu mii de regrete dar Asta e Adevărul. De marii mafioți care au devastat România și care chiar și acum conduc și sfidează legea oare de ce nu se ocupă DIICOT-ul???, nimeni nu poate răspunde întrucât sunt toți băgați în mizerie peste cap...
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+6
dacă răzăşii lui Ştefan se dau terorişti, ce să mai vorbim despre cei care se nasc cu gena teroristă în adn...şi vor să ne completeze efectivele, cu prezenţa şi potenţialul lor exploziv...să sparie gându' şi nu numai...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Răspuns dur al Iranului pentru Trump
Publicat acum 14 ore şi un minut
Lobbyștii lui Coldea
Publicat acum 20 ore şi 43 minute
Electrica și Enel, ciupite la buzunar
Publicat acum 15 ore şi 55 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 15 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 22 minute