Dilema lui Dragnea și certitudinea lui Gorghiu în scandalul momentului

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți seara, referindu-se la autodenunțul lui Sebastian Ghiță privind-0 pe Laura Codruța Kovesi, că deputatul ori e „nebun”, ori tot ce spune e adevărat, iar cazul trebuie cercetat.

”Sunt două variante. Prima: e nebun, îşi pune dinamită pe el şi se aruncă în aer pur şi simplu fără să aibă niciun fel de probă sau dovadă. Sau inventează. A doua variantă este cea în care tot ce spune e adevărat şi, dacă vrea să meargă până la capăt, toţi o să ne uităm cu atenţie”, a declarat Dragnea la Antena 3.

”Ca pentru orice cetăţean din România, instituţiile abilitate trebuie să cerceteze să ajungă la adevăr. Vă spun, poate par deplasat, privesc destul de rece acest eveniment, nu mă afectează foarte mult. Mă abţin să spun ce să cred”, a mai afirmat acesta.

Întrebat dacă știa că Sebastian Ghiță venea la Guvern, Dragnea a susținut că el se afla în Palatul Victoria o dată pe săptămână, în ziua în care era ședința de guvern.

„Cel mai bine știa Victor (n.r. — Ponta) sau cei din cancelaria prim-ministrului. (…) Sincer nu mă interesa cine vine, de ce vine în sediul Guvernului”, a mai spus Liviu Dragnea, care a adăugat că preferă să vorbească „față în față” cu Victor Ponta despre acest caz.

Comentând același autodenunț al lui Ghiță, copreședintele PNL Alina Gorghiu a spus că în opinia sa este „o diversiune”.

„Consider că este o diversiune şi nu cred că merită să comentez prea mult. Cred că anunțul lui Sebastian Ghiță este doar o cacealma. Cred că se va discuta inutil, prea mult timp, pe marginea acestui subiect”, a zis Alina Gorghiu la Digi 24.

Ea a adăugat că demersul este justificat de „un interes direct” al deputatului.

Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ, susţinând că, în 2012, împreună cu alți demnitari a participat la falsificarea, în Guvern, a unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

Băsescu a susținut marți seară că Ghiță a fost pus de prim-adjunctul SRI Florian Coldea să-i rezolve problema lui Kovesi.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.