Din culise, despre întâlnirea Băsescu – Udrea

Membrii Partidului Mișcarea Populară au fost instruiți de la partid să transmită în spațiul public, imediat după întâlnirea Traian Băsescu – Elena Udrea de marți, că aceasta „a fost aproape un moment istoric”, „o întâlnire la nivel înalt, între doi președinți ai României”.

Dezvăluirea a fost făcută de europarlamentarul PMP și vicepreședinte al partidului Cristian Preda, care s-a opus candidaturii Elenei Udrea la prezidențiale.

Nu am participat la întâlnirea membrilor PMP cu președintele Băsescu, dar departamentul de comunicare s-a îngrijit să-mi trimită mesajele care trebuie plasate în spațiul public. Eu, soldat credincios, copiez aici primele două fraze, respectând cu sfințenie ortografia și fără a face vreun comentariu: „A fost o întâlnire la nivel înalt, între doi președinți ai României, între actualul Președinte al României și viitorul Președinte al României. A fost aproape un moment istoric: am văzut mai natural ca niciodată o predare de ștafetă”, a scris Preda pe pagina sa de Facebook, referindu-se la întâlnirea Udrea – Băsescu.

Din aceeași gamă a imaginației, europarlamentarul Monica Macovei anunța zilele trecute că ea seamănă cu Nelson Mandela, fostul lider sud-african care a petrecut 27 de ani din viață în pușcărie pentru convingerile sale.

„M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu și-a sacrificat principiile niciodată, care și-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasă, pentru care nimic nu a fost imposibil și care a făcut foarte mulți ani de închisoare, s-a sacrificat, și-a sacrificat interesele personale pentru țară. Și mă identific cu toate aceste lucruri”, a declarat Macovei într-o emisiune la Digi 24.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.