Dîncu, despre majorarea bugetului Ministerului Sănătății

Bugetul Ministerului Sănătății se va majora și la rectificarea aceasta, și la rectificarea din toamnă, dacă va fi necesar, existând resurse bugetare pentru sistemul de sănătate, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, joi, la Europa FM, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă la rectificare va fi majorat bugetul Ministerului Sănătății, Vasile Dîncu a răspuns: „Cu siguranță se va majora și la rectificarea asta și la rectificarea din toamnă, dacă va fi necesar. Am declarat ca prioritate, premierul a anunțat că este o prioritate în acest moment și din perspectiva salarizării. Se face și un prim pas în ceea ce privește uniformizarea în sistemul de salarizare din România, pentru că erau foarte multe discrepanțe”.

Vasile Dîncu a adăugat că există resurse bugetare pentru sistemul de sănătate. „Nimic nu este prea scump când este vorba de sănătate. Putem să facem chiar împrumuturi dacă este cazul, dar nu este cazul pentru că vom avea resurse bugetare pentru sistemul de sănătate. Sănătatea nu este un cost, noi o privim ca o investiție și o investiție care aduce beneficii pe urmă”, a afirmat Dîncu.

El a precizat că Guvernul are în vedere mai multe lucruri în ceea ce privește sistemul de sănătate, inclusiv un program de finanțare pentru pregătirea unor tipuri de specialități care nu există în spitale.

„Avem în vedere mai multe lucruri. Este deblocat deja un program de finanțare pentru pregătirea unor tipuri de specialități care nu există în acest moment, inclusiv epidemiolog. Am auzit mai multe cifre despre epidemiologi. (…) Oricum sunt puțini, sunt cel puțin la jumătate ca să spunem așa față de numărul de spitale, or nu cred că un mare spital poate să se descurce cu un singur epidemiolog. Nu știu ce spun medicii aici, dar avem nevoie de asta”, a explicat Vasile Dîncu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.