Dîncu: Vreau să mă întorc la catedră

Vicepremierul Vasile Dîncu, a reiterat sâmbătă, într-o declarație pentru Agerpres, că nu vrea să candideze la Parlament la alegerile din decembrie, deoarece dorește să se reîntoarcă la catedră imediat ce își va încheia mandatul în actualul Guvern.

„Nu candidez. Vreau să-mi termin acest mandat, este pentru mine foarte important. Am mers la acest Guvern cu gândul de a ajuta la echilibru, am vrut ca prin experiența mea să-i sprijin și pe colegii mai tineri care veneau în acest Guvern, să fac o punte între instituții, între partide și misiunea mea se încheie la finalul acestui an. Nu vreau să mai candidez, vreau să mă întorc la catedră, am foarte multe proiecte de cercetare, am foarte multe proiecte care mi-au rămas odată cu prezența asta neașteptată, ca să spunem, în Guvern, pentru că n-am visat și n-am crezut că o să mai ajung vreodată în Guvernul României”, a afirmat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a mai declarat sâmbătă, pentru agenția citată, că, în opinia sa, în acest moment PSD face „o opoziție consistentă” Guvernului Cioloș.

„Eu cred că în acest moment PSD-ul face o opoziție consistentă Guvernului. Dacă ne luăm numai după ultimul eveniment din Parlament, în care premierul a venit și a făcut un raport de țară, ca să spunem așa, a fost criticat destul de consistent de președintele partidului din acest moment. Pe de altă parte, eu cred că indiferent ce se întâmplă, indiferent cine este la Guvern, opoziția este necesară, dar o opoziție care să aibă consistență. Alături de critici, unui Guvern poți să-i aduci și propuneri, să vii și cu alte alternative. A veni tot timpul cu critici la adresa unui Guvern, indiferent de faptul că este Guvern politic sau nu este un Guvern politic, cred că nu are neapărat o mare valoare politică. Cred că este o măsură în toate și această măsură trebuie să o simtă omul politic responsabil”, a spus Dîncu.

Dîncu a declarat totodată că o politică bazată numai pe scandal nu folosește nimănui, spunând că PSD a participat la instalarea actualului Guvern, iar, din punctul acesta de vedere, „în acel moment s-a purtat responsabil pentru acea perioadă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.