Dinţii, regeneraţi în mod natural

Plombele ar putea deveni istorie, după ce oamenii de ştiinţă au aflat secretul prin care dinţii se pot reface în mod natural. Potrivit independent.co.uk, cercetătorii de la King’s College din Londra au constatat că un produs farmaceutic administrat pacienţilor care suferă de boala Alzheimer poate stimula reconstituirea dentară şi poate repara cariile.

Profesorul Paul Sharpe, autorul studiului publicat în revista „Scientific Reports“, spune: „Simplitatea demersului nostru face ideal acest medicament ca produs clinic dentar pentru tratarea în mod natural a cavităţilor mari, prin protejarea dintelui şi restaurarea dentinei. În plus, folosirea unui medicament care deja a fost testat pentru administrarea lui oamenilor bolnavi de Alzheimer furnizează o adevărată oportunitate de a avea acest tratament în clinici“. Dacă dintele este afectat sau infectat, dintele este expus unei infecţii mai mari.

Bureţeii salvatori

Cercetătorii au arătat că este posibil ca un bureţel îmbibat în produsul farmaceutic să fie introdus în cavitatea produsă de carie, antrenând creşterea dentinei şi reparând pagubele produse, în decurs de şase săptămâni. Bureţeii sunt confecţionaţi din colagen şi se pot dezintegra cu timpul, lasând în urmă dintele reparat. Actualmente, dentiştii folosesc cimenturi sau paste pe bază de calciu şi siliciu pentru a umple cavităţile mai mari. Noua tehnică ar putea reduce necesitatea folosirii cimenturilor, care pot genera infecţii şi de multe ori trebuie înlocuite în repetate rânduri, ducând în final la extracţie dentară. Procedura a fost până acum aplicată doar pe dinţii unor şoareci, dar a demonstrat că „umple tot locul deteriorat“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Tudorica 346 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.