DIPI cu „sifon” la Primăria Capitalei

De când a fost numit viceprimar la Capitală, Aurelian Bădulescu neagă cu înverşunare orice legătură cu serviciile secrete din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sau cu celebrul dosar “Cocaină din Venezuela”. Mai precis, în baza unor informaţii şi articole apărute în mai multe ziare printre care Averea, Curentul şi România liberă, jurnaliştii bănuiesc că actualul şef adjunct al edililor bucureşteni ar fi colaborat intens cu fosta UM 0962, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă pe stil nou, fiind implicat în mai multe operaţiuni care vizau traficul cu droguri de mare risc. În cele din urmă, “Doctorul” DIPI a fost prins cu mâţa în sac, fiind deconspirat de o filmare la Satu Mare şi de o citaţie a Tribunalului Bucureşti.

“Este o invenţie. Eu sunt născut în 1975, aveam 27 de ani în 2002, ce spion puteam fi eu. Eu am fost doar avocat, atât. Nici nu ştiam despre acest dosar de droguri, acum am aflat. Repet, nu am fost agent secret şi nici nu am fost implicat în traficul de droguri”, declara recent Bădulescu pentru cotidianul “Libertatea”.

Tragem concluzia că viceprimarul neagă orice implicare în telenovela cu miros de cocaină susmenţionată. Ca urmare, Aurelian Bădulescu, conspirat “Doctorul” sau „Ara”, nu ar fi cunoscut personajele principale din dosar, cercetate la acea dată pentru dispariţia unei cantităţi importante de droguri, ofiţerii acoperiţi Petre Dumitrescu, conspirat “Rodriguez”, Horia Mateescu, conspirat „Tony”, Sorin Bozgan – „Vali“ sau cu Petru Pitcovici nume de cod „Pepi”, alături de care apare filmat în anul 2003.

Șeful DGA ştia totul despre sifon

Documentele depuse în justiţie şi chiar la Consiliul Superior al Magistraturii, în diverse dosare, îl contrazic pe viceprimar. Cu ani în urmă, intrând în posesia unor denunţuri penale însoţite de fotografii, autorul acestui articol l-a întrebat pe fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Marian Sântion, cine este personajul central blond cu bărbiţă şi cu aer de racket ucrainean, al cărui nume nu figura în document. Aflat în plină anchetă în dosarul “Case pentru generali”, procurorul Sântion a privit imaginile, a zâmbit şi a spus: “Ăsta e sifon la 0215!”. Am înţeles de la el că filmarea nu fusese realizată de DGA. Ca urmare, am tras concluzia că personajele “Afacerii Venezuela” erau urmărite îndeaproape şi de alte servicii secrete.

Botez cu traficanţii de maşini

Imaginile (pe care vi le punem la dispoziţie) care însoţesc denunţul penal nr. 15.714/ CSM / 01.11.05, înregistrat la Consiliul Superior al Magistraturii, şi plângerea penală adresată Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare (înregistrată în dosarul 74/P/2005 din 25.02.2005) îl prezintă pe Aurelian Bădulescu alături de doi dintre actorii principali ai afacerii “Cocaină din Venezuela”, la un botez cu interlopii din Satu Mare (unde conform declaraţiei sale de avere deţine parţial un teren). În fotografii, alături de Bădulescu au fost identificaţi ofiţerii acoperiţi ai Ministerului de Interne Horia Mateescu “Tony” (fost cadru al Serviciului de informaţii Externe, actual avocat) şi Petru Pitcovici “Pepi” (persoanj cercetat în mai multe dosare de corupţie şi trafic cu droguri), care se distrează de minune la restaurantul hotelului Dana 2, de pe Strada Careiului din oraşul Satu Mare. Fericitul eveniment se petrecea în anul 2003, când unul dintre locotenenţii traficantului de maşini Tiberiu Blaga îşi boteza fiul.

Agentul “Doctorul” în presă

Reamintim pe scurt acţiunea de muşamalizare a dosarului “Cocaină pentru Venezuela”. În dosarul în care „Rodriguez“ i-a denunţat pe ofiţerii Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (DGCCOA), “Tony”, “Pepi” şi “Vali”, a fost cercetat şi procurorul Flavius Crâznic. În decembrie 2002, DGCCOA a declanşat o operaţiune de anihilare a traficantului de droguri Beke Alexandru şi a reţelei sale din Venezuela. Agentul Petre Dumitrescu „Rodriguez”, infiltrat în organizatia criminal, trebuia să preia o cantitate de droguri (între 5-15 kg), pe care urma să o predea în România ofiţerilor antidrog acoperiţi Horia Mateescu – „Tony“, Petre Pitcovici -„Pepi“, şi Sorin Bozgan – „Vali“, coordonaţi de procurorul DIICOT Flavius Craznic. Drogurile aduse pe Aeroportul Internaţional Otopeni ar fi fost predate ofiţerului Petre Pitcovici, în absenţa procurorului Flavius Crâznic, nerespectându-se procedurile legale. Nu s-a întocmit nici un proces-verbal. Drogurile nu au fost înregistrate, analizate şi depuse la la camera de corpuri delicte-droguri, apoi au dispărut. Anchetele care au urmat nu au evidenţiat vreun vinovat.

La scurt timp după muşamalizarea “Afacerii Venezuela”, Petre Dumitrescu a fost acuzat de trafic de ecstasy şi cocaină. În 18 iulie 2003, Dumitrescu a fost arestat în dosarul nr. 6183/2003, sub acuzaţia de trafic de droguri. În acest dosar apare viceprimarul Aurelian Bădulescu, conspirat la UM 0962 ca “Doctorul” sau “Ara”, alături de coloneii N. Stan, conspirat “Grasu” şi Nicolae (care aveau să fie audiaţi la Corpul de Control al Ministerului de Interne în data de 16 Decembrie 2005 între orele 10.05 şi 12.00 în dosarul 2637/P/2003). Despre Bădulescu, jurnaliştii Adina Anghelescu şi Răzvan Savaliuc au publicat o serie de informaţii privind legăturile acestuia cu diferite instituţii ale statului în ziarul Averea, din data de 29 august 2005. Informaţiile erau extrase din denunţurile semnate de Petre Dumitrescu în dosarul nr. 6183/2003.

„Traficul de droguri a fost o înscenare pusă la cale de colonelul Stan şi de Bădulescu Aurelian, ambii de la UM 0962 , pentru a acoperi implicarea lor în dispariţia unor droguri din Venezuela ca livrări supravegheate” (extras din declaraţiile depuse la Dosarul 6183/2003, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti).

Deconspirarea oficială a viceprimarului Bădulescu

La această dată nu a binevoit de a răspunde la plângerile mele despre afacerile făcute de Petre Pitcovici şi Horia Mateescu inspectori pr. la DCCO Trafic Extern şi nici de combinaţiile col. Stan de la UM 0962, care avea interese persconale cu Bădulescu Aurelian “Raul”, „Ara”, „Doctorul” persoană care aduce heroină la greu din Turcia sub protecţia celor de mai sus.”, afirma Petre Dumitrescu într-o declaraţie din 23.02.2005.

Autorizaţiile emise de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru folosirea agenţilor acoperiţi “Grasu” şi „Doctorul” (numerele 13/D/2003, din data de 25.06.2003 (S/63/2003), 13/D/2003, din data de 03.07.2003 (S/70/2003 – 1348/P/2003) şi 14/D/2003, din data de 25.06.2003 (S/63/2003), respectiv adresele nr. 10691, din 23.06.2003 emisă de IPJ Ilfov Compartimentul Antidrog şi 1348/P/2003, din 03.07.2003 emisă de PCB Bucureşti, pentru folosirea unor investigatori acoperiţi) confirmă declaraţiile lui Petre Dumitrescu. Mai mult decât atât, cei care îl deconspiră definitiv pe “Doctorul” din autorizaţii este Tribunalul Bucureşti, secţia I Penală, care îl citează în data de 21.06.2005, în dosarul nr. 6183/2003 cu numele real, Aurelian Bădulescu. Pe citaţie, cineva a notat grijuliu “Attn. Mr. Dan Alexandru “Doctorul” “Raul” “Ara” Bădulescu Aurelian citat pe nume real! A venit însoţit de comisar N. Stan UM0962”.(n.r. Dan Alexandru este probabil un jurnalist care lucra la acea dată la ziarul Gardianul).

Reacoperirea unui “sifon” DIPI

Redacţia ziarului Avertisment a cerut informaţii despre calitatea şi activitatea de agent conspirat DIPI a viceprimarului Aurelian Bădulescu, atât Primăriei Municipiului Bucureşti, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, cât şi Ministerului de Interne.

Erijându-se într-un fel de purtător de cuvânt al PMB, Aurelian Bădulescu ne-a răspuns că “în conformitate cu dispoziţiile art. 2 din legea 544 din 2001, privind accesul la informaţiile de interes public, informaţiile solicitate nu fac parte din categoria informaţiilor de interes public care privesc activităţile sau care rezultă din activitatea instituţiei Primăriei Municipiului Bucureşti, instituţia nedeţinând astfel de informaţii”. Aşadar, avocatul-viceprimar din curtea doamnei Gabriela Firea nu neagă că ar fi fost spion al serviciului secret din cadrul Ministerului de Interne. Nu ştim nici cât este de compatibilă activitatea de avocat cu cea de spion. Poate ne lămureşte Uniunea Naţională a Barourilor din România.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul IGPR, ne răspunde:

“Documentele anexate poartă numerele de înregistrare S/70/2003 şi S/63/2003, astfel că este posibil ca documentele pe care le solicitaţi să fie din categoria celor clasificate.

Cum natura intrinsecă a actelor premergătoare sau de urmărire penală efectuate prin intermediul investigatorilor acoperiţi este una secretă, conspirată, este foarte probabil ca multe dintre documentele solicitate să fie clasificate secret de serviciu sau secret de stat.

În concluzie, pentru a aprecia dacă informaţiile solicitate pot fi comunicate va fi necesar să efectuaţi demersuri pentru a stabili dacă în cauză sunt incidente situaţiile de excepţie de la art. 12 alin. (1) lit. a), e) şi/sau f). Nu în ultimul rând, se cuvine a sublinia că informaţiile solicitate nu au fost gestionate de IGPR, ci de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi IPJ Ilfov, astfel că, în opinia noastră, puteţi să vă adresaţi şi acestor instituţii publice”.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti refuză să pună la dispoziţia opiniei publice informaţii despre viceprimarul Bădulescu, protejându-l în continuare. Răspunsul PCAB îl puteţi citi integral în documentele ataşate, care dovedesc faptul că agentul Aurelian Bădulescu a fost reacoperit de instituţiile statului.

O întrebare persistă totuşi. Cui îi foloseşte un sifon DIPI la conducerea Primăriei Municipiului Bucureşti?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eduard O. Ohanesian 144 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.